کد خبر: ۳۶۱۶۵۵
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ 16 January 2017

به گزارش تابناک یزد،مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد، وضعیت بارندگی امسال استان را بحرانی‌تر از سال گذشته دانست و اعلام کرد: در سال جاری با کاهش 82 درصد بارندگی نسبت به دوره مشابه در دراز مدت روبرو بوده‌ایم.

«محمدمهدی جوادیان زاده» ضمن باین این مطلب، ادامه داد: در طول دوره آماری در این مقطع زمانی، متوسط بارندگی استان 31.6میلیمتر بوده در حالی که از ابتدای مهرماه به 5.7 میلیمتر رسیده است.

وی که در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان میبد سخن می‌گفت، بیان کرد: متأسفانه شهرستان میبد یکی از شهرستان‌هایی است که وضعیت میزان بارندگی آن از میزان بارندگی متوسط استان بحرانی‌تر است.

وی میزان بارندگی شهرستان میبد در دوره دراز مدت را 31.8 میلیمتر اعلام کرد و گفت: میزان بارندگی این شهرستان در سال آبی جاری تنها 2.5 میلیمتر بوده که کمترین میزان بارش را از میان شهرستان‌های استان به خود اختصاص داده است.

جوادیان زاده با بیان این که 169 حلقه چاه در شهرستان میبد وجود دارد، گفت: جای خرسندی است که تمام این چاه ها دارای مجوز و پروانه هستند و در شهرستان میبد تا به حال چاه غیرمجازی شناسایی نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: حدود30 حلقه چاه در این شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شده که 15 حلقه چاه کشاورزی و 15 حلقه چاه صنعتی بوده است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای گفت: میبد جزء دشت ممنوعه - بحرانی دشت یزد- اردکان است و در این دشت سالیانه به طور متوسط، 43 سانتیمتر سطح آب زیرزمینی افت می‌کند و از ابتدا تاکنون حدود 17.75 متر سطح آبخوان افت داشته که این آمار 42 ساله است.

وی افزود: علاوه بر افت سطح آب زیرزمینی در این دشت، به دلیل برداشت‌های بی رویه زمین نشست پیدا کرده و به سمت نابودی می‌رود و چنانچه بارندگی هم صورت گیرد به صورت سیلاب و روان آب درآمده و این مسئله خطرناکی است.

جوادیان‌زاده با اشاره به اثرات مثبت خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در شهرستان‌های خاتم و ابرکوه، عنوان کرد: به دلیل احیا و بازسازی آبخوان در این مدت، چند رشته از قنات هایی که خشک شده بودند، در مدت زمان خاموشی چاه‌ها جاری شده و چاه‌هایی که کیفیت آب آنها تغییر یافته، شیرین‌تر و مطلوبتر شده که نشان دهنده تأثیرگذاری اجرای این طرح بوده است  و باید نسبت به اجرای طرح خاموشی زمستانی چاه‌های کشاورزی شهرستان میبد هم برنامه‌ریزی کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در پایان هم گفت: ما قصد نگران کردن مردم را نداریم ولی در این شرایط حاد، لازم است این نگرانی را با مردم در میان بگذاریم و مردم نیز با فهم و درایتی که دارند، بحران را درک کرده و حمایت و همکاری می‌کنند.

«حسین فلاح» فرماندار میبد نیز در این نشست گفت: مصرف آب را باید مدیریت و اکنون نیز باید اقدام کنیم چرا که فردا دیر است.

وی ادامه داد: وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی، میزان بارندگی و مصرف آب مشخص است و راهی جز صرفه جویی و مدیریت منابع آب زیرزمینی نیست.

فرماندار میبد با اشاره به این که شهرداری‌های میبد، بفروئیه و ندوشن به نوعی مصرف آب را مدیریت کرده‌اند، ابراز کرد: زنگ خطر به صدا درآمده است و باید برای نسل‌های آینده چاره‌اندیشی کرد.

این مقام مسئول در مورد جلسات شورای حفاظت از منابع آب بیان کرد: برگزاری این جلسات می‌تواند شرایط سخت را با ارائه راهکار و الگو بهبود بخشد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار