روزنامه «الیوم» عربستان نبعد از تماس تلفنی امیر قطر با حسن روحانی نوشت: اظهارات امیر قطر در گفتگو با حسن روحانی که نسبت به تفویت روابط با ایران دعوت کرد، لغزش دوباره نظام دوحه، تلاش برای شکستن صف عربی و خروج از تصمیمات نشست عربی- اسلامی- آمریکایی در ریاض را نشان داد.
کد خبر: ۴۳۱۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳ 29 May 2017
شیخ تمیم، امیر قطر، روز شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روابط قطر با ایران را «دیرینه، تاریخی و مستحکم» توصیف کرده و خواستار «تقویت بیش از پیش این روابط» شد. امیر قطر تاکید کرد: ما معتقدیم که در مسیر تقویت بیش از پیش روابط ایران و قطر هیچ مانعی وجود ندارد».
 
امیر قطر همچنین گفت که به دستگاه های ذیربط در کشورش دستور خواهد داد با هدف گسترش همکاری‌های تهران-  دوحه بر تلاش های خود بیفزایند.

حسن روحانی نیز در این گفت‌وگو با بیان این که ایران برای گسترش روابط خود با کشورهای همسایه و به ویژه کشور برادر قطر اهمیت زیادی قائل است، اظهار داشت: یکی از اصول سیاست خارجی ما تداوم همکاری با کشورهای همسایه در خلیج فارس است و معتقد هستیم با اراده مستحکم دو طرف می توانیم موانع موجود را برطرف و پیوندهای برادری را تقویت کنیم. روحانی با تاکید بر این که ثبات و امنیت کشورهای منطقه به یکدیگر پیوند خورده و از هم تاثیر می پذیرند، افزود:«ما خواستار حاکمیت فضای اعتدال، میانه روی و عقلانیت در روابط میان کشورها هستیم و معتقدیم که راهکارهای سیاسی باید در اولویت قرار داشته باشند».
 
این اظهارات امیر قطر و ابراز تمایلش برای تقویت روابط با ایران در حالی ایراد می‌شود که طی چندین روز گذشته، شیخ تمیم به دلیل اظهاراتی که درباره به رسمیت شناختن جایگاه منطقه‌ای ایران بر زبان آورده بود از سوی رسانه‌های سعودی و اماراتی به شدت تحت فشار قرار گرفته بود.

شیخ تمیم در اظهاراتی که چندی بعد از حضور ترامپ در عربستان بیان شد، صراحتا جایگاه منطقه‌ای ایران را مورد تاکید قرار داده و گفته بود:«پایگاه هوایی آمریکایی «العدید» از قطر در قبال طمع کشورهای همسایه حمایت کرد. اقدامات تنش‌زا علیه ایران نیز خطاست زیرا ایران نقطه ثقل منطقه است و حماس و حزب‌الله جنبش‌های مقاومت به شمار می‌آیند نه گروه‌های تروریستی. جنبش حماس نیز نماینده قانونی ملت فلسطین است.

به دلیل همین سخنان بود که شبکه‌های العربیه و اسکای‌نیوز بلافاصله به طور پیاپی به «تمیم بن حمد آل ثانی» حمله کردند و امارات و عربستان پخش شبکه‌های الجزیره را متوقف و پایگاه‌های اطلاع رسانی قطر در این دو کشور فیلتر شدند.

انتشار این خبر و واکنش خشمگینانه مطبوعات سعودی و اماراتی را به همراه داشت.

در همین راستا روزنامه الریاض عربستان در مطلبی با اشاره به تماس تلفنی امیر قطر و حسن روحانی، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی را به دروغ گویی متهم کرد و نوشت: امیر قطر پس از ادعاهای وزیر خارجه  و رسانه های این کشور مبنی بر هک شدن سایت خبرگزاری رسمی قطر، و انتشار اظهارات غلط از زبان  امیر تمیم بن حمد آل ثانی، با برقراری تماس تلفنی با حسن روحانی  به خود دروغ گفت.
 
روزنامه «الیوم» عربستان نیز در مطلبی با اشاره به تماس تلفنی امیر قطر با حسن روحانی و تاکید بر تقویت روابط دو کشور، نوشت: اظهارات امیر قطر در گفتگو با حسن روحانی که نسبت به تفویت روابط با ایران دعوت کرد، لغزش دوباره نظام دوحه، تلاش برای شکستن صف عربی و خروج از تصمیمات نشست عربی- اسلامی- آمریکایی در ریاض را نشان داد.
 
روزنامه «عکاظ» نیز یکی دیگر از رونامه های سعودی بود که در پی تاکید امیر قطر بر تقویت روابط با ایران موج حمله خود را روانه شیخ تمیم بن حمد آل ثانی کرد و با عبارت هایی شدید، وی را به باد انتقاد گرفت.
 
این روزنامه در واکنش به این موضوع مدعی شد: امیر قطر همچنان به طلب دلجویی و مهربانی از تهران ادامه می دهد. عکاظ همچنین مدعی شد: قطر همچنان  به تکذیب اظهارات امیر تمیم بن حمد که در آن علیه نشست ریاض موضع گرفته بود، ادامه می دهد، علیه برادرانش در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس موضع می گیرد در حالی که از ایران و و حزب الله دفاع می کند.

 روزنامه اماراتی «نشنال» نیز در سرمقاله روز یکشنبه خود با عنوان «قطر باید بین ایران و کشور‌های عرب خلیج فارس یکی را انتخاب کند» نوشته است: سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس چند روز گذشته را با آزردگی از قطر بابت گزارش‌هایی مبنی بر اظهارت امیر این کشور در قبال ایران گذراندند و حتی متوجه شدند «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در رویدادی که به طور گسترده‌ انعکاس یافت، تماس تلفنی گرفت.

این روزنامه با طرح سئوال‌هایی مبنی بر نوع پیام‌های رد و بدل شده و سیاست‌های اتخاذ شده در این مکالمه تلفنی نوشت: در حقیقت امیر قطر مدتی است که در حال ارسال پیام بی‌طرفی، یعنی باقی ماندن در جناح اعراب و  ایران است.

روزنامه نشنال نوشته است: پذیرش تماس تلفنی با روحانی قطر را بیش از پیش در آن سو جلوه می‌دهد. این امر یا نشانگر بی‌میلی‌ای تکان‌دهنده برای درک همسایگان خلیج [فارس] قطر است یا یک ساده لوحی خطرناک که اجازه داده است شیخ تمیم برای مقاصد تبلیغاتی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

روزنامه یادشده با ادعای بهره‌برداری ایران از وجود اختلاف و عدم اتحاد بین کشورهای عرب همسایه، خطاب به امیر قطر نوشت: نقش ایران در بحرین و سلطه بر خلیج فارس را در نظر بگیرید و از خود سئوال کنید آیا توسعه طلبی‌های ایران در مرزهای قطر متوقف می‌شود؟ آیا فکر می‌کنید که قطر به تنهایی در میان کشورهای خلیج [فارس] می تواند ولع قدرت ایران را فرونشاند؟

نشنال در خاتمه مدعی شد: آیا محتمل نیست که ایران با فرصت بدست آورده در بی‌ثبات سازی منطقه، حتی در پی هرج و مرج در کاخ امیر قطر در دوحه باشد؟

بر همین اساس بحث در شبکه های اجتماعی درباره روابط عربستان وقطر به دنبال سخنان منتسب به امیر این کشور همچنان داغ است به طوری که امروز (یکشنبه) گروه کثیری از کاربران توئیتر مدعی بسته شدن مرز دو کشور شدند.

برخی کاربران توئیتر نوشتند مرز میان عربستان وقطر به دلیل تشدید اختلافات مقامات دو کشور از روز گذشته بسته شد.

این در حالی است که تاکنون هیچ اظهار نظر رسمی از دولت های دو کشور در این خصوص صادر نشده است/الف
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار