به
گزارش «تابناک یزد»سیدجمال سجادی پور در جمع تعدادی از کارشناسان مرکز تحقیقات و آموزش
کشاورزی استان ، افزود: این در حالی است یزد از نظر سطح اراضی کشاورزی در
جایگاه شانزدهم قرار دارد.
وی با بیان اینکه رتبه تولید محصولات کشاورزی
و دامی یزد بالاتر از بسیاری استان های مستعد و برخوردار از منابع آب و
خاک است، بر ضرورت تعامل و همکاری مراکز تحقیقاتی و بخش اجرایی به ویژه در
مباحث کشاورزی تأکید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، لازمه حضور
در بازارهای جهانی و استاندارد سازی در عرضه محصولات بخش کشاورزی را انجام
پژوهش های بنیادی و ارائه راهکار های علمی و عملی به دست اندرکاران این
عرصه دانست .
سجادی پور در ادامه تلاش های علمی بیشتر و ارائه ایده های
جدید در موضوعاتی چون مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی، افزایش کمی و
کیفی پرورش و تولید پرنده بلدرچین، تقویت فعالیت در عرصه آبزیان به ویژه
ماهی تیلاپیا، پژوهش پیرامون گیاهان مقاوم به شوری آب و خاک از جمله کینوا و
بهره وری در مصرف بهینه آب کشاورزی را خواستار شد.
وی با بیان اهمیّت
موضوع آب مجازی در بخش کشاورزی نیز گفت: در بخش هایی همچون دام و طیور و
گلخانه ها با چهار درصد آب مصرفی ، نزدیک به نیمی از تولید به دست آمد،
ضرورت دارد پتانسیل استان به این سمت سوق داده شود.
66 درصد اراضی قابل
کشت استان یزد به محصولات باغی اختصاص دارد و این استان در تولید محصول
پسته ، انار و زرد آلو به ترتیب رتبه سوم ، چهارم و ششم کشور و در محصولات
گلخانه ای رتبه نخست را دارد.
از 158 هزار و 565 هکتار اراضی قابل کشت
استان یزد ، 118هزار هکتار آن کشت می شود و سالانه بیش از یک میلیون تن
انواع محصولات کشاورزی از این اراضی تولید می شود، در بقیه اراضی به دلیل
کمبود منابع آبی ، کاهش بارندگی و تداوم 2دهه خشکسالی، کشت نمی شود .