کد خبر: ۵۵۰۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۰ 12 January 2018

به گزارش «تابناک یزد»؛ بیانیه 16 تن از اصلاح طلبان در خصوص علل حوادث اخیر کشور، شایسته توجه بیشتر است. امضاء کنندگان بیانیه دلایل وقوع اعتراضات اخیر را چنین تبیین می نمایند :

۱. کمبودهای اقتصادی و معیشتی بخشی از مردم و نیز محدودیت های اجتماعی و سیاسی برخی دیگر

۲.عملکرد جناح تندروی مخالف با تکیه بر تریبون ها و رسانه های خود به ویژه صدا و سیما

۳. عدم اصلاحات سیاسی و گسترش و تقویت نظارت های مردمی و استقلال نهاد‌ های نظارتی رسمی

این بیانیه دخالت مستقیم عوامل خارجی در کشور را رد نموده و صرفاً آنها را در بهره برداری از وقایع داخلی ایران موثر می داند.

این افراد عامل ریشه ای در اعتراضات اخیر را که بر عوامل دیگر مقدم است ، عدم اصلاحات سیاسی و عدم استقلال نهادهای نظارتی رسمی و نهادهای حل منازعه می داند که منظور آنها نهادهائی مانند قوه قضائیه و شورای نگهبان و نهاد رهبری است. امضاء کنندگان در این بیانیه از حق اعتراض مسالمت آمیز مردم بسیار سخن گفتند اما این حق را برای جناح مخالف دولت به رسمیت نمی شناسند. اگر چه این حق را برای خود، بعنوان جریان مخالف دولت قبل به رسمیت می شناختند.

از نظر این افراد، ریشه اصلی اعتراضات به بخشی از حاکمیت مربوط است و تا این نهادها" استقلال "نداشته باشند، این اعتراضات ادامه خواهد یافت.

آنچه شایان توجه بسیار است، اینکه این افراد به هیچ وجه عملکرد دولت مورد حمایت خود و نیز مجلس اصلاح طلب را مورد انتقاد و اعتراض قرار نمی دهند و ریشه اعتراضات را به عوامل دیگر مربوط می کنند. در حالیکه دولت مورد حمایت آنان در چهار سال و نیم زمان قدرت را بدست داشته و بالاخص با امضاء بر جام ، امید زیادی به اصلاحات اقتصادی کشور را نوید دادند.

در واقع بیانیه مذکور با زیرکی از پرداختن به مسئولیت دولت و مجلس مورد حمایت آنان ( حداقل بعنوان عوامل اصلی کمبود های اقتصادی) طفره می رود.

اگر اصلاح طلبان به واقع اعتقاد دارند که علل اصلی اعتراضات مردمی ، عدم استقلال نهادهای نظارتی رسمی و نهادهای حل منازعه است، چرا تلاش می نمایند که قدرت را در نهادهای غیر نظارتی مانند مجلس و دولت بدست بگیرند؟

آنها طی هشت سال دولت اصلاحات و مجلس ششم به این نتیجه رسیدند که اصلاحاتی را که آنان مد نظر دارند، محقق نمی شود و حتی در اعتراضات خشونت بار سال ۸۸ نیز این واقعیت را آزمودند. پس چرا مجدداً برای حضور در قدرت و بدست گرفتن مجلس و دولت، اعلام آمادگی کردند ؟

به نظر می‌رسداصلاح طلبان، هیچگاه مسئولیت پذیر نیستند و از پاسخ گوئی نهادهای تحت حمایت خود طفره می روند. تا زمانی که قدرت را در دولت و مجلس در اختیار ندارند، از فقدان آزادی و رای مردم و بسته بودن حاکمیت سخن می رانند و هر گاه این دو نهاد را در اختیار می گیرند، ریشه مشکلات کشور را به نهادهای نظارتی منتسب می کنند.

اگر صداقت با مردم ، راهکار اساسی برای شنیدن اعتراضات بحق مردم است ، پس باید صادقانه مسئولیت خود را و نهادهای مورد حمایت را پذیرفت .

طی بیست و چهار سال گذشته، حداقل شانزده سال قوه مجریه در اختیار اصلاح طلبان بوده است . آیا زمان آن فرا نرسیده است اصلاح طلبان که از کمبودهای اقتصادی و معیشتی مردم ابراز ناراحتی می کنند ، حداقل بخشی از مسئولیت آن را متوجه خود نمایند؟

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار