مدیر کل تعاون روستایی یزد:
مدیر کل تعاون روستايي استان یزد با بیان این تعاون راهگشای برون رفت از وضعیت کنونی اقتصاد کشورمان است، گفت: متاسفانه فرهنگ تعاونی در کشورمان ضعیف است و هیچ اقدامی برای ترویج آن صورت نگرفته است.
کد خبر: ۷۱۳۳۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۴ 10 February 2019

«علی جهازی» ضمن گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از تعاون به عنوان یکی از خصوصیات فطری انسان‎‎ها که در دین مبین اسلام مورد تاکید است، یاد کرد و اظهار کرد: سرمایه‎‎گذاری در بخش تعاون برخلاف سایر سرمایه‏‏گذاری‎‎ها با توجه به تقسیم قدرت در بین اعضای تعاونی هیچ گاه دچار استعمارزدگی نمی‎‎شود.

وی با بیان این که گسترش بخش تعاون راهگشای برون رفت از وضعیت کنونی اقتصاد کشورمان است، افزود: در همین راستا نیز در برنامه ششم توسعه سهم تعاون از اقتصاد کشور 25 درصد پیش‎‎بینی شده که امیدواریم با تلاش همگانی و حمایت‏‏های دولتمردان شاهد تحقق آن باشیم.

این مسئول گفت: متاسفانه فرهنگ تعاونی در کشورمان ضعیف است و هیچ هزینه‎‎ای برای ترویج این فرهنگ تعاون در کشورمان صورت نمی‎‎گیرد و دولتمردان نیز حمایت لازم را از طریق آموزش و فرهنگسازی یا الزام کشور به این امر ندارند.

وی هدف اصلي تعاون روستایی را تأمين موجبات پيشرفت، گسترش و تقويت تعاون و توسعه عمليات اقتصادي، بازاريابي، بازرگاني و خدمات تعاوني در روستاها خواند و گفت: در یک تقسیم‌بندی کلی، اهم وظايف تعاون روستايي به دو گروه وظايف حاكميتي شامل وظایف سیاستگذاری، هدایتی، حمایتی و نظارتی و نیز وظايف تصدي گري که به شبكه تعاوني‏هاي تحت نظارت واگذار شده است، تقسيم مي‏شود.

جهازی یکی از عمده مشکلات تعاون روستایی را به دلیل خرده مالکی یا خرده دهقانی بخش کشاورزی، اجرای نظام بهربرداری بخش کشاورزی استان ذکر کرد و اصلاح ساختار نظام بهره برداری، ایجاد شرکت‎‎های کشت و صنعت کوچک و اصلاح کشت را راهکارهای بهبود این نظام در استان دانست.

وی با اشاره به شکل‎‎گیری نظام صنفی کارهای کشاورزی از سال 76، اظهار کرد: هرچند کشاورزی یکی از بخش‎‎های مورد نیاز تمام اقشار جامعه است ولی تا قبل از این سال نظام صنفی مشخصی برای دفاع و حمایت از فعالان این بخش در کشور و استان وجود نداشت ولی اینک با تشکیل این صنف، نماینده کشاورزان نیز در تصمیم‎‎گیری ‎‎ های کلان مرتبط با بخش کشاورزی حضور دارند.

این مسئول با بیان این که بازاررسانی یکی از عمده مشکلات در بخش کشاورزی است، گفت: البته در استان در این رابطه اقدامات موثری با تکمیل چرخه تولیدات صورت گرفته ولی همچنان مشکلاتی را در بخش بازاررسانی شاهد هستیم.

وی در ادامه برخی از عملکردهای شاخص تعاون روستایی استان طی چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: در حال حاضر در مجموع استان يزد 102 تشکل روستايي، كشاورزي، توليد و زنان با سرمایه ‎ ای قريب 219 میلیارد ریال و ذخیره قانونی بالغ بر 93 میلیارد ریال و عضویت قریب 110 هزار نفر عضو از كشاورزان و روستائيان منطقه تحت نظارت تعاون روستايي استان يزد فعاليت مي‏كنند.

وی همچنین به فعاليت 12 واحد نظام صنفی كارهاي كشاورزي با عضویت بیش از 14 هزار نفر بهره ‎ بردار بخش كشاورزي و فعالیت 10 کانون خبرگان کشاورزی با عضویت نمونه ‎‎ های بخش کشاورزی استان تحت پوشش تعاون روستایی اشاره کرد.

به گفته جهازی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در استان یزد بیش از 591 هزار تن انواع محصولات کشاورزی تولیدی استان به صورت تضمینی و حمایتی خریداری شده و همچنین بیش از 6400 تن شیر مازاد مصرف تولیدی دامداران استان جهت فرآوری و تبدیل به خامه و شیر خشک خرید حمایتی شده است.

وی از صادرات بیش از 23 هزار تن انواع محصولات کشاورزي توليدي استان در قالب تشکل‎‎های تعاون روستایی در این مدت خبر داد و گفت: تعاون روستایی امسال برای پنجمین سال تامین و ذخیره ‎‎ سازی میوه شب عید را برعهده دارد که در چهار سال گذشته بیش از 4700 تن میوه تنظیم بازار تامین، ذخیره سازی و توزیع شده است.

مدیر کل تعاون روستایی استان خاطرنشان کرد: امسال 1400 تن سهمیه میوه عید نوروز استان است که شامل 500 تن سیب و 900 تن پرتقال است که از هم‎‎اکنون خریداری و ذخیره‎‎سازی شده است.

وی به مقایسه آمارهای موجود در این بخش با پیش از انقلاب نیز اشاره و اظهار کرد: مقدار خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی و دامی استان در حالی تا سال 1357 معادل 2274 تن بوده که تنها در سال گذشته با 72 برابر رشد معادل 166 هزار و 656 تن بوده است.

وی همچنین با بیان این که تا قبل از پیروزی انقلاب خرید حمایتی محصولات کشاورزی و دامی در استان وجود نداشته، این میزان را در سال گذشته 3299 تن اعلام کرد.

به گفته جهازی، مقدار مواد سوختی توزیع شده در این بخش نیز در سالهای پیش از انقلاب 6.2 میلیون لیتر بوده که تنها در سال گذشته به 55 میلیون لیتر افزایش یافته است و از لحاظ ارزش ریالی اقلام حرفه‏‏اي و معیشتی توزیع شده هم از 2.6 میلیارد ریال قبل انقلاب و با رشد 50 برابری به 129 میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی از افزایش سه برابری تعداد تشكل ‎ هاي تعاوني روستایی استان از تعداد 34 مورد تا سال 57 به 102 مورد در حال حاضر اشاره کرد و گفت: ميزان سرمايه در این تشکل‏‏ها نیز از رقم 275 ميليون ريال با رشد قابل توجهی به 219 میلیارد ریال افزایش یافته است.

جهازی در پایان نیز به اهم افتخارات کسب شده توسط سازمان تعاون روستايي استان يزد و شبكه تعاونی‏ها و تشکل های تحت نظارت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون اشاره و از اهم آنها به کسب رتبه برتر در جشنواره مدیریت ارزیابی عملکرد، کسب رتبه برتر دبیرخانه تعاون روستایی استان در ارزيابي عملكرد دبيرخانه‏‏هاي تعاون روستايي‏‏های سراسر كشور، کسب عنوان دستگاه همواره برتر در زمینه ‎‎ ی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی از سال 1394 تاکنون اشاره کرد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار