مدیر امور شیلات یزد تأکید کرد:
مدیر امور شیلات استان یزد گفت: شهرستان خاتم به دلیل بهره‌مندی از ویژگی‌های خاص آب و هوایی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد.
کد خبر: ۷۲۳۹۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۶ 10 March 2019

«محمد زارع» در نخستین دوره آموزشی ترویجی ماهی تیلاپیا که با حضور کارشناسان پهنه کشاورزی شهرستان خاتم برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان خاتم به دلیل بهره‌مندی از ویژگی‌های خاص آب و هوایی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد .

وی افزود: کشور ما از جمله کشورهای استثنایی است که تنوع آبزی پروری دارد و با بهره‌مندی از آب‌های شور و شیرین می‌تواند از تنوع گونه‌ای در پرورش آبزیان برخوردار باشد .

مدیر امور شیلات استان یزد با بیان این که شهرستان خاتم مستعد تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا است، گفت: صنعتی شدن آبزی پروری می‌تواند به اقتصاد استفاده از ظرفیت‌های منابع آبی این شهرستان کمک کند ضمن این که ماهی تیلاپیا یک ماهی پر تولید در سطح جهان و از گونه‌هایی است که بیشترین رشد را نسبت به سایر گونه‌های آبزی پروری دارد و باید به آن اهمیت بیشتری داد تا شهرستان خاتم به عنوان پایلوت و یکی از قطب‌های تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان تبدیل شود .

زارع در ادامه با بیان این که تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا برای نخستین بار با هماهنگی مرکز تحقیقات در سال ١٣٨٧ وارد شهرستان بافق شد، تصریح کرد: شهرستان خاتم نیز شرایط پرورش ماهی تیلاپیا را دارد چرا که ماهی تیلاپیا با شرایط منابع آبی شهرستان که دارای دبی آب و دمای مناسب است، می‌تواند به خوبی رشد و توسعه داده شود .

وی، یکی از ویژگی‌های بارز تیلاپیا را همه‌چیزخوار بودن این گونه اعلام کرد و افزود: ماهی تیلاپیا در آب‌های لب شور با تراکم زیاد در دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد رشد می‌کند و در دمای زیر ۲۰ درجه رشد ماهی متوقف و موجب مرگ و میر اینگونه آبزی می‌شود .

زارع با اشاره به این که یکی از خصوصیات ذاتی آبزیان غنی بودن آنها از اسیدهای چرب امگا ٣ در میزان چربی بدن آنها است، بیان کرد: نسبت بالانس اسیدهای چرب امگا ٣ و امگا ۶ از دیگر خصوصیات آنهاست که هر دوی این اسیدهای چرب برای بدن ضروری است و اسیدهای چرب خانواده امگا ٣ علاوه بر سایر ارزش تغذیه‌ای، دارای ارزش سلامتی هستند و از انواع بیماری‌های قلبی و عروقی و ناراحتی‌های روانی پیشگیری می‌کنند .

مدیر شیلات استان یزد در پایان با اشاره به دوره شش ماهه پرورش ماهی تیلاپیا تصریح کرد: این ماهی به صورت کامل یا فیله در شهرها و استان‌های همجوار به بازار مصرف عرضه می‌شود .

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار