رییس دیوان عالی در اجرای طرح « هرمسجد، یک حقوقدان » جمعه شب با حضور در مسجد امیرچقماق یزد در فضایی صمیمی نسبت به شنیدن سوالات شهروندان و بررسی مسائل، مشکلات و مطالبات حقوقی آنها اقدام کرد.
کد خبر: ۸۰۱۴۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۳ 30 November 2019

این برنامه برای نخستین بار با حضور یک مقام های عالی قضایی کشور، رییس‌کل دادگستری استان یزد و سایر مسئولان دستگاه‌های زیر مجموعه قوه قضاییه با استقبال شهروندان روبرو شد و مطالبات و سوالات شهروندان مورد بررسی و پاسخگویی قرار گرفت .

 حجت الاسلام سید احمد مرتضوی‌مقدم بر اهمیت حضور حقوقدانان در مساجد و بین مردم برای بررسی مسائل  و مشکلات مردم و رسیدگی به مطالبات آنها به عنوان یکی از اولویت های قوه قضاییه تاکید کرد.     

وی افزود: بررسی مسائل و مشکلات بدون واسطه مردم در طرح هر مسجد، یک حقوقدان کاری ضروری و ارزشمند است و موجب رضایت مردم و جلب اعتماد به قوه قضاییه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کانون بسیج حقوقدانان باید سالانه به صورت منظم و مستمر نسبت به اجرای طرح در تمام مناطق زیرپوشش استان یزد اقدام کند که ثمرات زیادی برای نظام و مردم به همراه دارد.

همچنین مسئول سازمان بسیج حقوقدانان دادگستری استان یزد گفت: طرح مشاوره حقوقی در مساجد یزد تاکنون چهار هزار و ۹۸۰ مورد خدمات ارائه داده است.

حسین زارع با بیان اینکه دبیرخانه طرح هر مسجد، یک حقوقدان در مسجد امیرچخماق فعالیت خود را آغاز کرده است افزود: تاکنون در این طرح چهار هزار و ۹۸۰ مورد خدمات مشاوره رایگان به مردم ارائه شده است.

به گفته وی،  حضور فعال و مستمر حقوقدانان در مساجد به عنوان پایگاه‌های دینی و معنوی و آگاه‌سازی مردم نسبت به قوانین، مقررات و تکالیف آنان از اهداف این طرح است.

هم اکنون ۲ هزار و ۱۷۹ باب مسجد در استان وجود دارد که ۷۷۸ مسجد آن در شهر یزد واقع شده است.

به گزارش ایرنا ، رییس دیوان عالی کشور گفت: بی‌اطلاعی شهروندان از قوانین یکی از علت‌های اصلی تشکیل پرونده‌های زیاد در دادگاه‌هاست که برای حل این مشکل و کاهش آنها باید فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع‌رسانی در کشور افزایش یابد.

حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم جمعه‌ شب در جمع شهروندان و حقوقدانان بسیجی در مسجد امیر چقماق یزد افزود: باید مردم را به نحو مناسب در جریان مقررات مختلف کشور قرار دارد که تحقق این مهم نقش موثری در حل بسیاری از مشکلات دارد.

وی ادامه داد: بسیج حقوقدانان باید همانند گذشته با برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی، نسبت به آگاهی‌بخشی به همگان اقدام کند.

مرتضوی‌مقدم با تبیین نقش بسیج در انقلاب‌ اسلامی در ۴۰ سال گذشته اظهار داشت:  تشکیل بسیج با حضور نیروهای مومن و انقلابی را باید یک ظرفیت بزرگ  برای کشور دانست که با درایت و آینده‌نگری حضرت امام(ره) ایجاد شد.

وی تاکید کرد: بسیج به معنای شور و شعور و یک حرکت عاقلانه، مدبرانه، آگاهی‌بخش، بصیرت‌افزا ، پرنشاط، مبارز و انقلابی است که با همه وجود در راستای اهداف نظام و جامعه دینی تلاش دارد.

به گفته رییس دیوان عالی کشور، در هیچ کجای دنیا چنین امتیازی با حضور بسیج در اختیار هیچ کشوری نیست و اگر نظام ما توانسته در مقابل فتنه‌ها و توطئه‌های دشمن مقاومت و روی پای بایستد به برکت وجود بسیجیان است.

وی با بیان اینکه  ۱۵۰ قاضی در دیوان عالی فعالیت دارند، ادامه داد: پرونده‌ای که قرار است در این دیوان مطرح شود در جلسه ای با حضور تمام قضات بررسی دقیق و سپس در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود.

مرتضوی‌مقدم یادآور شد: اگر مردم در دستگاه قضایی دعوا یا شکایتی را بی‌مورد مطرح کنند، قاضی دادگاه حق ندارد خارج از خواسته حکم کند و اگر خواسته را اشتباه مطرح کند قاضی آن را رد می‌کند و این بر اساس قانون است.

وی گفت: بسیاری از پرونده‌هایی که به نتیجه درست ختم نمی‌شود به دلیل مطرح شدن ناصحیح دعوا یا شکایت است بنابراین باید مطالبات به صورت دقیق مطرح و پیگیری شود تا حق محقق شود.

رییس دیوان عالی کشور در سفر ۲ روزه به یزد، فردا (شنبه) در نشست شورای اداری این استان شرکت می‌کند.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار