مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد خبر داد؛

اجرای برنامه‌های ویژه کتابخوانی در یزد / گامی برای ترویج فرهنگ مطالعه

گروه استان‌ها - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد از اجرای طرح‌ها و برنامه‌های متنوع برای گسترش کتابخوانی و ارتقای خدمات کتابخانه‌ها در استان خبر داد.
کد خبر: ۱۱۸۹۱۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱ 11 November 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، محمدحسین رفیعی امشب در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، از اقدامات اخیر این نهاد برای ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه خدمات کتابخانه‌ای در استان خبر داد. 

وی با اشاره به آغاز برنامه‌های جدید از آبان سال گذشته گفت: اتفاقات خوبی در زمینه کتابخانه‌های عمومی و افزایش دسترسی به منابع مطالعاتی رخ داده است.

رفیعی با تقدیر از نقش رسانه‌های محلی در پوشش مناسب اخبار حوزه کتاب، یکی از طرح‌های موفق سال گذشته را «زنگ کتابخوانی یار مهربان» دانست.

وی بیان کرد: این طرح که به شکل منسجم و متفاوت اجرا شد، شامل حضور کتابداران در کلاس‌های انشا مدارس بود، آنها سرفصل‌های آموزشی را که با تایید وزارت آموزش و پرورش ارائه شده بود، به دانش‌آموزان آموزش دادند.

به گفته مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد، این کتابداران به‌صورت داوطلبانه در این طرح مشارکت کردند و بازخوردهای مثبتی از سوی حدود هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز شرکت‌کننده دریافت شد.

وی همچنین از ارسال گزارش این طرح به دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور خبر داد و گفت: این ایده به دلیل استقبال مورد توجه آموزش و پرورش قرار گرفته و امکان اجرای آن به‌صورت ملی در حال بررسی است.

رفیعی افزود: در این طرح ممکن است معلمان جایگزین کتابداران شوند تا «ساعت کتابخوانی» به‌طور گسترده در مدارس اجرا شود.

مدرسه طراحی خدمت؛ نوآوری در خدمات کتابخانه‌ای

رفیعی همچنین از برگزاری اولین دوره «مدرسه طراحی خدمت» در کتابخانه‌های عمومی استان یزد خبر داد که به میزبانی این استان و با حضور استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، و خراسان جنوبی برگزار شد.

به گفته وی ، ۲۵ نفر از کتابداران در این برنامه آموزشی شرکت کرده و کلاس‌ها توسط اساتید برجسته کشوری برگزار شد، هدف این برنامه، طراحی و ارائه خدمات جدید و خلاقانه در کتابخانه‌ها بود؛ امری که از انحصار امانت کتاب به‌عنوان تنها خدمت کتابخانه‌ها فراتر می‌رود و نزدیک به ۳۰ خدمت متنوع دیگر نیز در کتابخانه مرکزی یزد به مردم ارائه می‌شود.

روستاهای یزد؛ پیشرو در دوستی با کتاب

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد همچنین به موفقیت استان در جشنواره ملی روستا و عشایر دوستدار کتاب اشاره کرد و گفت: «سه روستای یزد در این جشنواره به‌عنوان روستاهای دوستدار کتاب شناخته شدند. کتابخانه‌های نصرآباد، عصمت‌آباد و جلائی، سهم مهمی در این موفقیت داشتند و این رویداد برای استان یک افتخار بی‌سابقه محسوب می‌شود.»

علاوه بر این، رفیعی از برگزاری رویدادهای دیگری همچون «جام کتاب‌بازی» برای کودکان و نوجوانان و جشنواره «داستان‌نویسی روستا» خبر داد که با حضور بیش از ۳۰۰ روستایی برگزار شد. به گفته او، در این جشنواره استعدادهای نویسندگی در حوزه کودکان و نوجوانان شناسایی و از ۲۰ نویسنده برتر نیز تجلیل شد.

گسترش زیرساخت‌های کتابخانه‌ای در یزد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد در ادامه از پروژه‌های زیرساختی جدید در حوزه کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد. او افزود: «افتتاح کتابخانه‌های جدید در اله‌آباد و وحشی بافقی، خریداری تجهیزات جدید با همکاری شهرداری‌ها و آغاز بازسازی کتابخانه‌ها در چند منطقه، از جمله این پروژه‌ها بوده است.» همچنین در شهرستان مروست، با کمک خیرین، هزار و ۵۰۰ متر زمین برای ساخت کتابخانه مناسب تامین شده و با اعتبارات دولتی و محلی، قرار است یک کتابخانه در خور شان مردم این منطقه ساخته شود.

برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی یزد

رفیعی با اشاره به برنامه‌های ویژه هفته کتاب و کتابخوانی در یزد، از عضویت رایگان، بخشودگی جرایم دیرکرد و برگزاری جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» نام برد. وی افزود: تجلیل از کتابداران فعال در روستاهای دوستدار کتاب، افتتاح طرح زنگ کتابخوانی یار مهربان و برگزاری جلسات متعدد فرهنگی از جمله برنامه‌هایی است که برای گرامیداشت این هفته در نظر گرفته شده است.

به گفته او، استان یزد با ۱۱۲ کتابخانه عمومی و بیش از دو میلیون و ۵۲۵ هزار جلد کتاب، دارای سرانه کتاب خوبی برای ساکنان است و به لحاظ تعداد کتابخانه‌ها، همواره در رتبه‌های نخست کشور قرار دارد.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار