ششمین رویداد ثبت جهانی زیلو برگزار می‌شود / خریداران زیلو تسهیلات می‌گیرند

گروه استان‌ها - رویداد سالانه ثبت جهانی زیلوی میبد از ۵ تا ۲۳ آذر با برنامه‌های متنوع و حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار می‌شود.
کد خبر: ۱۱۹۰۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۷ 26 November 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، میبد، شهری با تاریخی غنی از هنر و صنعت، برای ششمین سال پیاپی میزبان رویداد بزرگ ثبت جهانی زیلو خواهد بود. این رویداد، که از ۵ تا ۲۳ آذر برگزار می‌شود، با هدف تقویت اقتصاد این هنر دیرینه و حمایت از فعالان حوزه زیلوبافی طراحی شده است.

در مراسم گرامیداشت سالروز ثبت جهانی زیلو، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، فرماندار میبد، شهردار و جمعی از مسئولان و زیلوبافان حضور داشتند.

مجید بهارستانی، شهردار میبد در این مراسم اظهار کرد: برنامه‌های امسال شامل بازدید از کارگاه‌های زیلوبافی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، و ایجاد بازارچه‌های فروش مستقیم محصولات زیلو است.

وی افزود: چهار روز پایانی این رویداد با نمایشگاهی ویژه صنایع دستی و حضور وزیر میراث فرهنگی همراه خواهد بود.

شهردار میبد همچنین از تسهیلات حمایتی برای خریداران محصولات زیلو خبر داد و گفت: یکی از بانک‌ها برای خریداران این محصولات، ۲۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد در نظر گرفته است.

رونق و توسعه با حفظ اصالت
رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، با اشاره به اهمیت ثبت جهانی زیلو، آن را نمایانگر احترام جامعه جهانی به هنر میبد دانست. وی گفت: این ثبت جهانی نه‌تنها زمینه را برای رونق اقتصادی هنر زیلو فراهم کرده، بلکه راه توسعه آن را هموارتر ساخته است.

رستگاری تاکید کرد که زیلوبافان باید با نوآوری و خلاقیت، ضمن حفظ اصالت و سادگی این هنر، تولیداتی متناسب با نیازهای جامعه امروز ارائه دهند. وی افزود: کاربردهای متنوع زیلو در طراحی‌های نوین و رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، فرصت‌هایی برای تجاری‌سازی این محصول ارزشمند ایجاد کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد همچنین از پروژه جدیدی در نزدیکی شهرک صنعتی سفال میبد خبر داد و گفت: این پروژه که در حال احداث است، با تجهیزات مدرن و مواد اولیه پیشرفته، می‌تواند گامی بلند در توسعه هنر زیلو باشد.

زیلو؛ میراثی ماندگار و اقتصادی پایدار
سیدجمال سجادی پور، فرماندار میبد، نیز در این مراسم گفت: زیلو، این هنر-صنعت منحصر به فرد، نسل به نسل در میبد حفظ و احیا شده است. امروز، با همدلی و مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی، شاهد شکوفایی دوباره این هنر هستیم.

وی با تاکید بر اهمیت تنوع در تولیدات زیلو، افزود: برای رسیدن به رونق پایدار اقتصادی، هم‌افزایی تمامی بخش‌ها ضروری است.

گفتنی است، در شهرستان میبد ماهانه ۶۵ مترمربع زیلو توسط ۹۰ نفر در ۲۵ کارگاه تولید می‌شود. میبد در سال ۹۷، پس از بررسی‌های دقیق شورای جهانی صنایع دستی، به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد و از آن زمان تاکنون، گام‌های بلندی در مسیر توسعه این هنر برداشته است.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار