به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، استان یزد در آستانه روز جهانی صنایع دستی، میزبان دو رویداد بزرگ ملی خواهد بود؛ برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی و جشن روز جهانی این صنعت بومی که با مشارکت هنرمندان از سراسر کشور در محل نمایشگاههای بینالمللی یزد برگزار میشود.
عبدالمجید عربی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد در نشست خبری روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه، اعلام کرد: از ۳۰ اردیبهشت تا سوم خرداد، نمایشگاه سراسری صنایع دستی در دو سالن بزرگ نمایشگاه بینالمللی یزد برپا میشود و بیش از ۳۰۰ غرفه از هنرمندان رشتههای مختلف این حوزه در آن حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به رشد استقبال هنرمندان از این رویداد گفت: تاکنون ۱۴۰ غرفه به استانهای مختلف اختصاص یافته و ۵۰ غرفه نیز برای شهرستانهای استان یزد و مابقی برای هنرمندان شهر یزد در نظر گرفته شده است.
عربی از برگزاری همزمان نمایشگاه نانهای سنتی و استقرار سیاهچادرهای عشایری از چند استان خبر داد و افزود: هدف از این اقدام، معرفی ابعاد مختلف فرهنگ بومی ایران در کنار صنایع دستی است.
این مقام مسئول ضمن تأکید بر ضرورت تمرکز بر صنایع دستی بومی در چنین نمایشگاههایی، گفت: برخی از رشتههای نوظهور در صنایع دستی پیوندی با فرهنگ و جغرافیای محلی ندارند و ما در تلاش هستیم تمرکز نمایشگاه بر رشتههایی باشد که ریشه در فرهنگ بومی یزد دارند.
وی افزود: برنامههای جانبی متنوعی نیز در نظر گرفته شده که از آن جمله میتوان به برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه بازاریابی و برندسازی اشاره کرد.
عربی همچنین از ادامه اجرای طرح تشویق تقاضا در این دوره از نمایشگاه خبر داد و توضیح داد: تفاهمنامهای با صندوق کارآفرینی امید منعقد شده تا در طول برگزاری نمایشگاه، تسهیلاتی تا سقف ۲۰ میلیون تومان به بازدیدکنندگان برای خرید صنایع دستی ارائه شود.
وی گفت: سال گذشته بیش از ۴۶ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند و بیش از ۱۲ میلیارد تومان فروش صنایع دستی به ثبت رسید که پیشبینی میشود امسال این رقم رشد چشمگیری داشته باشد.
عربی با اشاره به انتخاب یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، از برگزاری جشن ویژهای در ۲۰ خردادماه به همین مناسبت خبر داد و افزود: در این مراسم، مهمانانی از جمله مسئولان وزارت میراث فرهنگی، سفرای خارجی، رئیس شورای جهانی صنایع دستی، ارزیابان بینالمللی و شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی حضور خواهند داشت.
وی از برپایی نمایشگاه زیورآلات سنتی و نمایشگاه فاخر صنایع دستی استان یزد در حاشیه این جشن خبر داد.
معاون صنایع دستی استان، نبود آموزشهای کاربردی بهویژه در حوزه بازاریابی را از مهمترین چالشهای صنعتگران این حوزه دانست و تأکید کرد: تمام تلاش ما حمایت از هنرمندان و احیای صنایع دستی بومی با بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از پنج هزار مجوز فردی و گروهی برای فعالان صنایع دستی در استان صادر شده و بیش از هفت هزار نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
در پایان عربی اعلام کرد: یزد در نیمه دوم سال جاری میزبان داوری نشان ملی صنایع دستی نیز خواهد بود، رویدادی که نقش مهمی در اعتباربخشی به آثار هنرمندان این استان خواهد داشت.
ص/