کاهش نرخ باروری در یزد به ۱.۷ فرزند رسید/ورود استان یزد به مرحله هشدار جمعیتی

با کاهش نرخ باروری به کمتر از سطح جایگزینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از ورود استان به مرحله هشدار جمعیتی خبر داد و خواستار عزم ملی برای مقابله با بحران سالمندی شد.
کد خبر: ۱۲۰۰۷۳۷
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵ 17 May 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، فرحزادی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد، از کاهش نگران‌کننده نرخ باروری در این استان خبر داد و اظهار داشت: نرخ باروری در یزد به ۱.۷ فرزند رسیده که پایین‌تر از حد استاندارد جایگزینی جمعیت یعنی ۲.۱ فرزند است.

وی با اشاره به اینکه افزایش سن ازدواج از عوامل اصلی کاهش تمایل به فرزندآوری است، افزود: افزایش میانگین سن ازدواج نه تنها موجب کاهش جمعیت کودکان می‌شود، بلکه زمینه‌ساز رشد جمعیت سالمند و کاهش جمعیت مولد خواهد بود.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بر اساس برآوردهای جمعیتی، تا سال ۱۴۳۰ بیش از یک‌چهارم جمعیت استان یزد و کشور را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل خواهند داد که پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

فرحزادی با اشاره به تأثیر مستقیم کاهش جمعیت مولد بر نظام سلامت و هزینه‌های درمانی، تأکید کرد: افزایش بار بیماری‌ها و هزینه‌های مراقبتی از جمعیت سالمند، آینده‌ای دشوار را پیش روی استان قرار می‌دهد.

وی همچنین تصریح کرد: بهبود وضعیت اشتغال، مسکن و معیشت از مهم‌ترین عوامل در تشویق فرزندآوری است، اما این‌ها به‌تنهایی کافی نیست. باید فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی نیز در دستور کار همه نهادها قرار گیرد.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به خدمات نظام سلامت برای حمایت از خانواده‌ها گفت: از مشاوره‌های پیش از ازدواج گرفته تا مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان ایمن و تغذیه مادر و کودک، مجموعه‌ای از خدمات بهداشتی در حال ارائه است تا خانواده‌ها برای فرزندآوری حمایت شوند.

فرحزادی در پایان خاطرنشان کرد: نجات ساختار جمعیتی کشور نیازمند باور عمومی، همکاری بین‌دستگاهی و تلاش همگانی برای ایجاد بستر مناسب زندگی و فرزندآوری است.

/ع/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار