میراث تاریخی یزد با تکیه بر مردم زنده می‌ماند/صدور بیش از هزار اخطار تخلف در بافت‌های تاریخی استان

گروه استان ها- در هفته میراث فرهنگی، مدیران شهری و مسئولان میراث یزد بر لزوم مشارکت مردمی، حمایت نهادهای دولتی و رعایت توسعه پایدار برای حفظ بافت تاریخی این شهر تأکید کردند.
کد خبر: ۱۲۰۰۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹ 18 May 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، در نشست خبری مشترکی که به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی و شهردار منطقه تاریخی یزد برگزار شد، حرکت هم‌افزا برای حفظ هویت تاریخی این شهر جهانی مورد توجه قرار گرفت، همچنین سید محمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به محدودیت شدید منابع مالی اظهار داشت: حفاظت از بافت‌های تاریخی بدون مشارکت مردم، گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم‌نهاد، به‌تنهایی از عهده دولت خارج است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ پروژه مرمتی در استان فعال است که با همیاری مردم در تمام شهرستان‌ها اجرا می‌شود، به گفته او، برخلاف سال‌های پیش، طرح‌ها امسال در مقیاس گسترده‌تری تعریف شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به اجرای ۵۶ برنامه در هفته میراث فرهنگی، از رایگان شدن بازدید موزه‌ها، برگزاری مراسم شاهنامه‌خوانی و برپایی میز خدمت در نماز جمعه‌ها برای افزایش ارتباط مردم با مسئولان خبر داد، رستگاری همچنین آموزش فرهنگی کودکان و نوجوانان و مرمت مشارکتی قلعه عزآباد را از اقدامات شاخص این هفته برشمرد.

رستگاری به وضعیت ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیز پرداخت و اظهار کرد: طی امسال ۱۳۷۲ اخطار تخلف در بافت‌های تاریخی صادر شده که ۲۵۸ مورد آن مربوط به سایر شهرستان‌هاست، تمامی این فعالیت‌ها متوقف شده و برای ۲۴ مورد نیز پرونده قضایی تشکیل شده است.

در این نشست، علیرضا نقوی شهردار منطقه بافت تاریخی یزد نیز با تأکید بر نقش توسعه پایدار در حفظ شهرهای تاریخی افزود: اگر نگاهی انسان‌محور و آینده‌نگر نداشته باشیم، شهر زنده باقی نمی‌ماند، شهرداری این منطقه از زمان ثبت جهانی یزد، نخستین منطقه تخصصی در کشور شناخته شده و اکنون مسئولیتی سنگین بر عهده دارد.

وی با اشاره به افزایش بودجه منطقه تاریخی یزد به ۳۴۰ میلیارد تومان، از اجرای پروژه‌هایی مانند ساماندهی آب‌های سطحی برای تاب‌آوری بافت تاریخی، مرمت جوی تاریخی «هُرهُر»، توسعه پیاده‌راه‌ها، مرمت حسینیه شاه طهماسب، برج و بارو و اقدامات گسترده در حوزه دسترس‌پذیری خبر داد.

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد همچنین اعلام کرد: شهرداری منطقه با وجود بالاترین هزینه‌ها، موفق شده در سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشد که نشان از مدیریت هدفمند و برنامه‌محور در حوزه میراث است.

در پایان این نشست، بر ضرورت همکاری متقابل میان نهادهای شهری، مردم و دستگاه‌های اجرایی برای حفظ میراث ماندگار یزد و تبدیل آن به الگویی از توسعه پایدار فرهنگی تأکید شد.

/س/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار