ثبت جهانی یزد، نقطه عطفی برای آغاز سال تحویل صنایع‌دستی

گروه استان‌هاـ معاون صنایع‌دستی کشور با اشاره به ثبت جهانی یزد در حوزه زیورآلات سنتی، این رویداد را نشانه آغاز «سال تحویل صنایع‌دستی» در ایران دانست و از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی این حوزه سخن گفت.
کد خبر: ۱۲۰۱۷۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۱ 09 June 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، مریم جلالی، ظهر امروز در نشست خبری ثبت جهانی یزد به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، با تبریک اعیاد قربان و غدیر اظهار داشت: مسیر میان این دو عید، نمادی از تجلی ذوق و ارادت هنرمندان ایرانی در طول تاریخ است که با خلق آثار ماندگار، این مفاهیم را در حافظه بصری ملت جاودانه کرده‌اند.

وی افزود: امروز در یزد شاهد آغاز سال تحویل صنایع‌دستی هستیم؛ چرا که با ثبت جهانی این شهر در حوزه زیورآلات سنتی، برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات فرهنگی ایران افزوده شد. این موفقیت حاصل هم‌افزایی کم‌نظیر میان مدیران، هنرمندان و نهادهای استان یزد است که پیش‌تر نیز در ثبت جهانی بافت تاریخی این شهر خود را نشان داده بود.

معاون صنایع‌دستی کشور خاطرنشان کرد: ثبت جهانی نه‌تنها یک عنوان یا لوح افتخار، بلکه مسئولیتی سنگین برای تمام ارکان شهر است. از مسئولان میراث‌فرهنگی استان به‌خاطر پیوند مؤثر صنایع‌دستی با گردشگری قدردانی می‌کنم و به احترام این هم‌افزایی، سر تعظیم فرود می‌آوریم.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری صرفاً به منابع مالی محدود نمی‌شود. تکنیک‌های سنتی، هنر دست و مهارت‌های انسانی ما نیز سرمایه‌هایی ارزشمند هستند که باید در اقتصاد دانش‌بنیان تجلی یابند. صنایع‌دستی ایران قادر است نقشی کلیدی در دیپلماسی فرهنگی و صادرات ایفا کند و در حل برخی ناترازی‌های اقتصادی کشور راهگشا باشد.

جلالی با اشاره به نقش رسانه‌ها، گفت: رسانه‌ها حلقه ارتباطی مهمی میان هنرمندان و جامعه‌اند. اگر این ارتباط مستمر و مؤثر نباشد، میراث‌فرهنگی به پدیده‌ای بی‌ریشه و ناکارآمد بدل خواهد شد.

وی در ادامه از تصویب و ارسال آیین‌نامه واگذاری امور به تشکل‌های صنفی به دولت خبر داد و تصریح کرد: کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور به بدنه مردمی یکی از اولویت‌های جدی وزارتخانه در آینده نزدیک است.

معاون صنایع‌دستی کشور همچنین درباره معافیت‌های مالیاتی این حوزه بیان کرد: صنایع‌دستی از مالیات بر ارزش افزوده معاف است اما ثبت‌نام در سامانه، دریافت کد یکتا و مشخص بودن رشته فعالیت برای برخورداری کامل از این معافیت‌ها الزامی است. وی از ارسال فهرست رشته‌های مشمول معافیت به سازمان امور مالیاتی خبر داد.

وی در پایان درباره بیمه هنرمندان صنایع‌دستی اظهار داشت: سال گذشته حدود هشت هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و هرچند نرخ بیمه براساس نوع فعالیت متفاوت است، اما روند توسعه حمایت‌های بیمه‌ای با جدیت دنبال خواهد شد.

/س/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار