معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران از اختصاص 800 میلیارد تومان برای برون رفت از بحران آب خبر داد و گفت: ایجاد وزارتخانه اظطراری مدیریت بحران قابلیت اجرایی ندارد.
کد خبر: ۶۹۲۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵ 31 July 2015

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران از اختصاص 800 میلیارد تومان برای برون رفت از بحران آب خبر داد و گفت: ایجاد وزارتخانه اظطراری مدیریت بحران قابلیت اجرایی ندارد.

به گزارش فارس؛مرتضی اکبرپوردر روز پایانی کارگاه آموزشی مدیریت بحران که با حضور معاونان عمرانی 6 استان غرب کشور در همدان برگزار شد، در جمع خبرنگاران ارتقاء ایمنی در کار را از برنامه‌های مهم سازمان مدیریت بحران دانست و اظهار داشت: برای تحقق سازمان مدیریت بحران آمادگی ملی برنامه پنج ساله در دستور کار قرار دارد و به زودی در نخستین جلسه مدیریت بحران این طرح به تصویب خواهد رسید.

وی با بیان اینکه چهار گام در چهار سطح برای مقابله با بحران در نظر گرفته شده، افزود: در وهله اول برگزاری کارگاه آموزشی مدنظر است که نخستین دوره آن در تبریز با 6 استان همجوار و دومین دوره آن با عنوان کارگاه آموزشی و تمرین ستادی در همدان با 6 استان غرب کشور برگزار شد.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه سومین دوره کارگاه آموزشی 26 مرداد ماه در مشهد برگزار خواهد شد، افزود: 9 شهریور ماه استان فارس و 5 مرداد ماه نیز مازندران کارگاه آموزشی به حضور 6 استان همجوار خود را برگزار خواهند کرد.

وی از برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران در سطح ملی خبر داد و گفت: برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران با حضور استانداران، وزرا، اعضای شورای مدیریت بحران تا پایان سال در برنامه قرار دارد.

اکبرپور به برگزاری کارگاه آموزشی در سطح سوم نیز اشاره کرد و افزود: این کارگاه آموزشی با مدیریت معاونان عمرانی هر استان در سطح شهرستان‌ها برگزار خواهد شد که در نهایت به سطوح بخشی و روستایی نیز تعمیم داده شود.

وی خاطرنشان کرد: گام نخست این کارگاه‌ها در طول برنامه پنج ساله به صورت ملی و استانی، گام دوم ادامه برگزاری کارگاه‌ها در سال 95 و گام سوم آموزش مدیریت بحران در سال 96 با عنوان مانور عملیاتی ملی و استانی خواهد بود.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه ایران جزو 10 کشور حادثه‌خیز جهان و چهارمین کشور خطرپذیر آسیاست، بیان کرد: با وجود اینکه شاخص این رتبه‌بندی در سازمان ملل نیست اما باید پذیرفت که از 45 حادثه در جهان، 35 رخداد در ایران تجربه شده است.

وی با بیان اینکه کشور ایران به عنوان کشوری پرمخاطره باید ساز و کار مقابله با آن را داشته باشد، گفت: امروز بلایای طبیعی وارد زندگی ما شده و نمی‌توان خود را کنار کشید بلکه ما باید همواره خود را بین دو حادثه رخ داده و حادثه‌ای که قرار است رخ دهد، قرار دهیم تا توان مقابله را نیز داشته باشیم.

اکبرپور در ادامه با بیان اینکه کارگروه آموزش و اطلاع‌رسانی با محوریت آموزش اصحاب رسانه در دستور کار است، افزود: بر این اساس در هر شهرستانی رسانه‌ها در قالب کارگاه‌های آموزشی مدیریت بحران را آموزش می‌بینند.

وی با اشاره به تشکیل کارگاه مدیریت بحران ویژه تشکل‌های مردم نهاد یادآور شد: مدیریت بحران برای توانمندسازی مردم در حفظ و حراست از جنگل‌ها تا سطح دهیاری‌ها ایجاد شده تا بتوان در مواقع ضروری از کمک‌های مردمی نیز بهره‌مند شد.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه در کارگاه آموزشی و تمرین ستادی همدان حوادث مختلف دنیا مورد بحث و بررسی قرار گرفت، افزود: خروجی کارگاه‌ها طبق قانون در قالب دستورالعمل جمع‌آوری شده و به مدیران ارشد استانی و کشوری ابلاغ می‌شود.

وی انتقال تجربه را بسیار مهم دانست و گفت: در کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران همدان 180 نفر از 6 استان غرب کشور حضور داشتند که خروجی خوبی حاصل شد و در آینده این کارگاه برای انتقال تجربه به سایریت به صورت کتاب تدوین خواهد شد.

اکبرپور با اشاره به مدیریت بحران در بخش آب نیز خاطرنشان کرد: شورای عالی آب جلسات متعددی را برای مدیریت منابع آب شرب شهری و روستایی تشکیل داده که در نهایت منجر به اختصاص 800 میلیارد تومان برای برون رفت از بحران آب در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت.

وی در خصوص جایگاه سازمان مدیریت بحران نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: برای ارتقاء جایگاه این سازمان گزینه وزارتخانه مطرح شد که با توجه به نبود زیرساخت، هنوز قابل اجرا نیست.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران ادامه داد: اینکه سازمان مدیریت بحران در قالب معاونت رئیس جمهور تعریف شود نیز به علت اینکه مجلس نظارتی در آن نمی‌تواند داشته باشد، هنوز عملیاتی نشده و بر این اساس این سازمان تنها زیر نظر وزارت کشور که خواستگاه پاسخگویی و حاکمیتی دارد باید شکل عملیاتی گیرد، که اکنون در دست بررسی است.

وی با اشاره به تهیه نقشه خطر نیز اظهار کرد: اطلس بلایا برای تک تک استان‌ها تشکیل شده و مصوبه‌ای از شورای عالی کشور برای کاهش خطرپذیری در مدیریت بحران در حال بررسی است.

اکبرپور در خصوص همکاری و بهره‌مندی از توان نیروهای مسلح برای مقابله با بحران یادآور شد: با توجه به اینکه در طبق قانون، مقام معظم رهبری نیز دستور دادند که از توان نیروهای مسلح نیز در مواقع بحران استفاده شود.

وی ادامه داد: بر این اساس تفاهم‌نامه‌ای از سوی سازمان مدیریت بحران و ستاد کل نیروهای مسلح برای همکاری مابین تدوین شده که در حال اجرا است.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران با تأکید بر اینکه بحران نگاه جناحی بر نمی‌تابد، افزود: بحران امری است که در هر کشوری رخ می‌دهد و باید با نگاه فراجناحی بحران را مدیریت کرد.

وی یکی از مولفه‌های عدم توسعه را وقوع حوادث دانست و بیان کرد: بحران نیازمند مدیریت ویژه است زیرا حادثه امری سه مجهولی است و بر این اساس باید با آمادگی از قبل و مشارکت همه جانبه مردم در رفع چالش مشارکت داشت.

دومین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران تحت عنوان غدیر با حضور استان‌های ایلام، چهارمحال بختیاری، کردستان، کرمانشاه، لرستان و همدان پس از چهار روز در همدان به کار خود پایان داد.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار