شوخی حامیان تروریسم با ایده ائتلاف اسلامی علیه تروریسم!

به زودی مشخص خواهد شد آیا پیشنهاد عربستان سعودی واقعی است یا تنها تلاشی برای انحراف اذهان از مداخله فاجعه بار عربستان در یمن و جلوگیری از توجه به نقش این کشور در ترویج نوعی افراط گرایی است که این ائتلاف قرار است با آن مقابله کند!
کد خبر: ۱۴۹۰۷۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹ 21 December 2015

با گسترش افراط گرایی در منطقه با پرچمداری داعش برخی از حامیان دیروز این گروه های تروریستی در فکر ایجاد ائتلاف های ضد تروریستی برآمدند. در اولین مرحله امریکا ائتلاف ضد تروریستی متشکل از چندین کشور غربی و اعضای ناتو ایجاد کرد اما عملاً بنا بر اعترافات خودشان حتی در کنترل داعش نیز ناموفق بودند. به گونه ای که درست روز بعد از اینکه اوباما اعلام کرد به هدفشان در کنترل داعش رسیده اند، اتفاقات فرانسه رخ داد و همگان متوجه شدند که دیگر زمان ادعا گذشته است و جامعه جهانی نیازمند اجماع برای برخورد همه جانبه و پرهیز از برخورد دوگانه با پدیده شوم تروریسم است.

به گزارش «تابناک»، در همین زمینه روز جمعه، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نخستین بار قطعنامه ای تصویب کرد که خواستار برقراری آتش بس و برگزاری مذاکرات سیاسی به منظور کمک به پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه شد اما این که آیا این قطعنامه می تواند راه را برای پایان دادن به درگیری ها در این کشور هموار کند خود به شدت جای سوال دارد.

عربستان نیز در یک اقدام مضحک طرحی مبتنی یک ائتلاف نظامی متشکل از 34 کشور اسلامی علیه تروریسم سازمان دهی کرده است که در میزان موثر بودن این طرح تردیدهای فروانی وجود دارد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این پیشنهاد ریاض تا حدودی در واکنش به فشارهای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مطرح شده که اعلام کرده است عربستان و دیگر کشورهای سنی تاکنون اقدامات کمی برای شکست دادن داعش انجام داده اند که آنها را بیش از هر کشور دیگری تهدید می کند.

درباره اائتلاف عربستان علیه تروریسم! نکات بسیاری قابل بیان می باشد که در ادامه بخشی از آنها بیان می شود. محمد بن سلمان وزیر دفاع بی تجربه عربستان سعودی اعلام کرد تلاش های این ائتلاف به مبارزه با داعش محدود نخواهد بود، بلکه شامل تأسیس یک مرکز عملیات مشترک در ریاض خواهد شد که عملیات نظامی برای مبارزه با تروریسم را در سراسر جهان اسلام هماهنگ و حمایت می کند. در واقع مشخص نیست، عربستان چگونه می خواهد شریکی جدی علیه داعش باشد؛ با وجود اینکه این کشور تأمین کننده اصلی مالی مدارس مذهبی و روحانیون وهابی ترویج کننده دکترین افراط گرایی است.

همچنین مشخص نیست چه کشورهایی در این ائتلاف به اصطلاح اسلامی به رهبری عربستان سعودی قرار دارند. زمانی که ولیعهد عربستان از تشکیل این ائتلاف در روز سه شنبه خبر داد، به نام برخی کشورها از جمله پاکستان و مالزی اشاره کرد اما در عین حال گفت این کشورها هنوز از این طرح اطلاعی ندارند! در حالی که در این لیست نام کشورهای مهم اسلامی از جمله عمان، اندونزی، ایران، عراق و افغانستان دیده نمی شود.

نکته جالب تر اینکه برخی از اعضای ائتلاف همانند عربستان ، ترکیه و مصر ارتش ها دارند اما بسیاری دیگر از کشورهای عضو ائتلاف از چنین قابلیتی برخوردار نیستند و در عین حال اختلاف نظرهای جدی در میان اعضای این به اصطلاح ائتلاف درباره گروه هایی تروریستی وجود دارد.

به زودی مشخص خواهد شد آیا پیشنهاد عربستان سعودی واقعی است یا تنها تلاشی برای انحراف اذهان از مداخله فاجعه بار عربستان در یمن و جلوگیری از توجه به نقش این کشور در ترویج نوعی افراط گرایی است که این ائتلاف قرار است با آن مقابله کند!

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار