3504حلقه چاه دراستان مجوزندارند!

معاون حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای استان همدان از وجود سه هزار و 504 حلقه چاه مجاز در همدان خبر داد.
کد خبر: ۲۲۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶ 14 April 2015
معاون حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای استان همدان از وجود سه هزار و 504 حلقه چاه مجاز در همدان خبر داد.

به گزارش ایسنا؛ "منصور ستوده" در کمیته حفاظت از منابع آب شهرستان همدان، افزود: از این تعداد دو هزار و 450 حلقه مربوط به کشاورزی با تخلیه 84 درصد، 179 حلقه مربوط به صنعتی با تخلیه 1.26 درصد، دام و طیور 155 حلقه، شرب اشخاص 194 حلقه با تخلیه شش دهم درصد، آب شرب شهری 145 حلقه با تخلیه 9.06 درصد، آب شرب روستایی 119 حلقه با تخلیه 2.86 درصد و خدمات و سایرین 248 حلقه چاه با هفت دهم درصد تخلیه است.

650 حلقه چاه غیر مجاز در استان در سال گذشته مسدود شد

ستوده از جمله اقدامات مهم در سال گذشته را انسداد 650 حلقه چاه غیرمجاز در استان دانست و گفت: با انسداد این چاه ها 80 میلیون مترمکعب در آب صرفه جویی شد.

وی با بیان اینکه شهرستان همدان بعد از رزن، بالاترین آمار را در انسداد چاه های غیرمجاز در سال گذشته داشته است، اظهار کرد: سال گذشته در همدان 108 حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد.

ستوده اضافه کرد: به ترتیب شهرستان های همدان، رزن، کبودراهنگ و تویسرکان بیشترین میزان انسداد چاه های غیرمجاز را در استان در سال گذشته داشته اند.

وی از تصویب طرح تعادل رساندن آب ها در استان خبر داد و افزود: این طرح شامل 15 پروژه بوده که 11 پروژه آن متعلق به وزارت نیرو، سه پروژه وزارت جهادکشاورزی و یک پروژه مربوط به سازمان زمین شناسی است.

وی یادآور شد: چاه های غیرمجازی که به صورت مستقیم برق داشته باشند در همدان وجود نداشته و چنانچه موردی مشاهده شود با این افراد برخورد خواهد شد.

ستوده با اشاره به دستگاه های کنتور هوشمند در همدان اظهار کرد: در حال حاضر 156 دستگاه کنتور هوشمند در همدان نصب شده که هزینه خرید و راه اندازی هر دستگاه بیش از چهار میلیون تومان بوده و بسته به قدرت برق آن متفاوت است.

طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان انجام می شود

وی در ادامه از اجرای طرح درازمدت آبرسانی از سد تالوار به همدان خبر داد و اتصریح کرد: از میزان آب های زیرزمینی مجاز 84 درصد مربوط به کشاورزی بوده که در این طرح آبرسانی، اعتبارات برای تعیین آب شرب نیز مشخص شده است.

وی همچنین به پروژه انتقال آب از خاکو به تصفیه خانه شهید بهشتی اشاره و اظهار کرد: پروژه انتقال آب از دره مراد بیگ تا پایان خرداد انجام شده که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در فصول غیرزراعی از آن استفاده خواهد شد.

ستوده با اشاره به چاه آب شرب در منطقه آق حصار گفت: قرار شده در مناطق شناسایی شده چاه های مخصوص آب شرب در منطقه جورقان حفاری شود که برای شروع کار، به چهار حلقه چاه به شرکت آب مجوز داده شده است.

وی از صدور چهار مجوز حفر چاه در هفته جاری خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر دو حلقه چاه حفاری شده که پیش بینی شده 10 مجوز برای این کار صادر شود.

ستوده با اشاره به پروژه حفاری آب شرب در حوالی بهار، امزاجرد و گنج تپه خاطرنشان کرد: مجوز حفر این چاه ها، صادر شده که پیش بینی می شود این چاه ها بیش از 15 لیتر در ثانیه آب دهد و بعضی از چاه هایی که در این منطقه قرار دارند نیاز به اسید شویی و یا تعویض پمپ ها دارد.

چاه های کشاورزی در اطراف خطوط شهری اجاره می شود

وی از مهمترین برنامه های شرکت آب همدان را اجاره چاه های کشاورزی در اطراف خطوط آب شرب شهری عنوان کرد و گفت: تیم کارشناسی در این زمینه تشکیل و 25 حلقه چاه نیز که از لحاظ کیفی و کمی مناسب تر بوده، برای اجاره شناسایی شده است.

آبیاری فضای سبز از آب شرب جداسازی می شود

ستوده در ادامه از جداسازی آبیاری فضای سبز شهرداری از آب شرب خبر داد و گفت: سعی ما بر این بوده تا به هیچ عنوان در ساخت و سازها از آب شرب شهری استفاده نشود.

معاون حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای همدان گفت: آمارها نشان می دهد که استان همدان وارد تنش آبی شدیدی شده و سد اکباتان نیز وضعیت خوبی ندارد.

وی افزود: سد اکباتان 36 میلیون مترمکعب ظرفیت داشته که در حال حاضر 10 میلیون متر مکعب آب داشته که نسبت به سال گذشته با منفی 12 درصد کاهش مواجه است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 28 درصد مخزن سد اکباتان پر است، ادامه داد: پیش بینی می شود که امسال این میزان به 12 میلیون مترمکعب برسد.

معاون حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای همدان با بیان اینکه بارندگی در سالجاری خوب بوده اما آب شرب در وضعیت خوبی قرار ندارد، ادامه داد: پیش بینی می شود که آب سد اکباتان در انتهای شهریور به سه میلیون مترمکعب برسد.

وی با اشاره به مباحث دستورالعمل های جلسات شورای حفاظت از منابع آب شهرستان همدان تصریح کرد: این دستورالعمل ها شامل انسداد چاه های غیرمجاز، تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه، جلوگیری از اضافه برداشت چاه ها، نصب و راه اندازی کنتور هوشمند آب و برق در چاه های مجاز و تامین آب شرب شهری و روستایی است.

ستوده به میزان منابع آب موجود در همدان اشاره کرد و گفت: در 40 سال گذشته میزان منابع آب در دسترس به ازای هر نفر هفت هزار مترمکعب، امسال به ازای هر نفر دو هزار مترمکعب و در سال هزار و 404 به ازای هر یک نفر به 500 مترمکعب خواهد رسید.

وی تاکید کرد: طبق شاخص های جهانی، کشورهایی که سرانه مصرف آب آن ها به زیر هزار و 600 متر مکعب برسد در مرحله بحرانی قرار دارد.

ستوده در بخش دیگری با اشاره به وضعیت بارندگی در ایستگاه های همدان تصریح کرد: در استان همدان طی یکسال زراعی، میزان بارندگی 270.6 میلیمتر بوده که در مقایسه با سال گذشته که 328 میلیمتر بوده با منفی 17 درصد و در بلند مدت با چهار درصد کاهش مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه سد اکباتان در حوزه شهرستان همدان از حساسیت خاصی برخوردار است، افزود: همچنین طی یکسال زراعی میزان بارندگی در این شهرستان، 247 میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته با 30 درصد و نسبت به بلندمدت با 10 درصد کاهش روبرو بوده که اگر این بارندگی ادامه داشته امکان داشته که به نرم بلندمدت برسیم.

کاهش 21 مترمکعبی منابع آب در دشت همدان_بهار

ستوده با اشاره به دشت همدان_ بهار گفت: میزان منابع آب در این دشت، 21 متر مکعب کاهش داشته که در بلندمدت با افت 91 سانتیمتری روبرو بوده که براساس آمار طی 23 سال گذشته 21 متر کاهش داشته است.

ستوده اظهار کرد: در سال 87، براساس تصویب نامه ای که در هیات وزیران در شورای حفاظت از منابع آب به تصویب رسید به منظور حفاظت از منابع آب مدیران حوزه های مختلف موظف شدند شورایی را برای انجام اقدامات مهم در این زمینه تشکیل دهند.

معاون حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای همدان اضافه کرد: نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان در سال 91، تشکیل شد که متاسفانه این جلسات ادامه پیدا نکرد که با توجه به وضعیت حساس آب، شورای آب کشور جلسات را برقرار کرده و در شهریور سال 93، تشکیل و مباحث خوبی نیز در این زمینه تصویب شد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار