مهناز حیدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، افزود: 50 گونه از گیاهان خودرو خوراکی در استان با درجات مختلف در معرض خطر انقراض و یا حتی به شدت در حال انقراض هستند به طوریکه پیدا کردن پایهای از آنها ناممکن شده است.
وی گفت: از 70 گونه گیاه دارویی خوراکی، 43 مورد آنها به عنوان سبزی بهاری و 22 مورد به عنوان میوههای فصلی مورد استفاده قرار میگیرند.
حیدری خاطرنشان کرد: از جمله گیاهان در حال انقراض میتوان به نعناع کوهی، انواع آویشن، ثعلب، موسیر، لاله سرنگون، ریواس، کنگر، کاردو و الهگز اشاره کرد.
وی ادامه داد: با توجه به نوع گیاه خاصیت آنها فرق میکند اما گونههای وابسته به تیره نعناع به عنوان ضد درد، ضد باکتری و گیاهان مربوط به تیره جعفری به عنوان ضد نفخ و ضد چربی مورد استفاده قرار میگیرند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی با بیان اینکه متاسفانه گیاهان دارویی خوراکی به شدت در حال انقراض هستند، افزود: انقراض گونهها با این شدت در منطقه مساله مهمی است و برای حل این مشکل باید ابتدا مساله را بشناسیم و سپس برای حل آن اقدام کنیم.
حیدری گفت: آگاهسازی مردم برای استفاده اصولی، هماهنگی در سیاستگذاری و اجرا در این زمینه و بررسی امکان کشت برای جلوگیری از انقراض این گیاهان از جمله اقداماتی است که باید دراین راستا انجام گیرد.
وی تصریح کرد: بسته به گونه گیاهی زمان رویش آن نیز متفاوت است برخی از آنها در ابتدای فصل رویشی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند در حالیکه پارهای از آنها جز میوههای پاییزی هستند.