سعید صیدیوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماهی
از آنجایی که دارای فسادپذیری بالایی است باید از سلامت آن مطمئن شد
بنابراین این ماده پروتئینی را فقط باید از مغازه های مجاز دارای پروانه
فعالیت و یخچال خریداری کرد.
وی افزود: اهمیت مصرف ماهی به علت وجود
منابع سرشار از پروتئین و ویتامین های A ،B، D، کلسیم، فسفر، سدیم و آهن
نباید مصرف کنندگان را از سلامت و وجود نکات بهداشتی این ماده پر ارزش
غذایی هنگام خرید غافل کند.
صیدیوسفی یادآور شد: مشاهده دقیق اندام های
ماهی همچون چشم، گوش، آبشش و پوست می تواند خریدار را از سالم بودن آن
مطمئن کند چون ویژگی هایی چون بو، شکل ظاهری، ترشحات روی بدن میزان سلامت
ماهی را مشخص می کند.
وی گفت: ماهی سلام دارای بوی ملایم و مطلوب است در
حالیکه ماهی فاسد و غیر قابل مصرف بویی تند و نامطلوب دارد، ماهی قابل
استفاده دارای پوستی شفاف و درخشان و فاقد لکه یا آثار خون مردگی و خونریزی
در سطح پوست است.
به گفته وی، پوست ماهی فاسد و مانده کدر و فاقد
درخشندگی است و ترشحات لزج و چسبنده دارد ولی ماهی تازه مرطوب، شفاف و بدون
ترشحات است.
وی اضافه کرد: فلس های ماهی تازه درخشان و محکم به سطح پوست چسبده اند اما در ماهی فاسد فلس ها به راحتی کنده می شود.
صیدیوسفی
افزود: در ماهی تازه چشم ها دارای مردمک روشن و شفاف بوده و کل حفره چشم
را در برمی گیرد و آبشش ها هم تازه و مرطوب و به رنگ صورتی یا قرمز است در
حالیکه در ماهی فاسد و مانده مردمک چشم کدر و کامل در حدقه چشم فرو رفته و
آبشش ها خشک و به رنگ خاکستری و کدر است.
وی اظهار کرد: عمر ماندگاری
ماهیان سردآبی مانند قزل آلای تازه تا 72 ساعت و در صورت انجماد هم عمر
ماندگاری آن هفت ماه و ماهی فیله یا شکم خالی 9 ماه است.
وی یادآور شد:
فروش ماهی توسط خودرو یا دروه گردان ممنوع است و این ماده پروتئینی خام
باید از سوی مراکز عرضه که دارای یخچال هستند نگهدای و عرضه شود و همچنین
در هنگام نگهداری ماهی برای جلوگیری از فساد پذیری آن باید سطح ماهی با یخ
کاملا پوشانده شود.
سرانه مصرف ماهی در استان ایلام هم اکنون هفت کیلوگرم است.