فاطمه نماینده با اشاره به وجود نظارت و پایش اداره محیط زیست تصریح کرد: به غیر از ماهی قرمز خرید و فروش گونههایی چون انواع سمندر و سوسمار، مارهای آبی و خشکی و لاکپشتها ممنوع میباشد.
وی خاطرنشان کرد: ماهی قرمز مورد نیاز باید از مراکز مجاز تحت نظارت تهیه شود تا حداقل از عاری بودن ماهی از بیماریهای قابل سرایت به انسان اطمینان حاصل شود.
نماینده گفت: یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از نگهداری ماهی قرمز که به «گلدفیش» مشهور است، آلرژی است که به دلیل دفع میکروبها همراه با مدفوع ماهی و خصوصاً به علت نقص ایمنی در کودکان و کهنسالان ایجاد میشود و از این رو باید از دست زدن مستقیم به ماهی خودداری و برای تعویض آب حتماً از دستکش استفاده و پس از هرگونه تماس احتمالی با ماهی قرمز، دستها را با آب و صابون بشویند.
وی با بیان اینکه از رهاسازی ماهی قرمز به منابع آبی طبیعی مانند رودخانهها، آبگیرها، آببندها، برکه، تالاب و دریاچهها باید خودداری شود، افزود: ماهی قرمز در زیستبوم ایران یکگونه غیر بومی است و رهاسازی آن در منابع آبی طبیعی منجر به بروز بینظمیهای اکولوژیکی خواهد شد و ممنوعیت قانونی داشته و قابل پیگیرد است.