نقش مردم در مدیریت بحران‌ها چیست

مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: تربیت وآموزش نیروهای فعال مردمی برای حضور درحوادث احتمالی آن هم در که زندگی می‎کنند و با فرهنگ وآداب آن سازگار هستند، مدیریت یک سرمایه اجتماعی است.
کد خبر: ۸۴
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴ 14 January 2015

ابوالقاسم باقری در حاشیه کارگاه آموزشی مدیریت بحران «ویژه مدیران ارشد استان البرز» که بعد از ظهر چهارشنبه در محل استانداری در کرج برگزار شد، اظهار داشت: آموزش از شاخصههای مهم پیشگیری و مقابله در مدیریت بحران است و بدون آن مقوله پیشگیری مفهومی ندارد.

وی افزود: یکی از بهترین راه های کاهش آسیب ها و بلایای طبیعی در زمان وقوع حوادث مترقبه و یا غیر مترقبه مدیریت بحران است که سعی شده در این دوره آموزش فشرده و کوتاه مدت مدیران ادارات و دستگاههای اجرایی شهرستان در خصوص مدیریت صحنه حادثه در مواقع بحرانی آموزش های لازم را فرا بگیرند.
وی آموزش را یکی از اجزای اصلی عنصر آمادگی در چرخه مدیریت بحران ذکر و عنوان کرد: آموزش به عنوان اقدامات پیش از بحران تلقی می شود و نقش به سزایی در کاهش آسیب های ناشی از بروز حوادث غیرمترقبه دارد.
باقری با تاکید بر ضرورت کسب مهارت های لازم در مدیریت بحران گفت: از جمله این مهارت ها برنامه ریزی، سازماندهی عملیات، تجهیز منابع و امکانات و توزیع بهینه آنها است که تمامی این مهارت ها به آموزش تخصصی کامل و جامع نیاز دارند.
وی گفت: مدیریت بحران شامل چهار مرحله؛ پیشگیری، آمادگی،مقابله،بازسازی و بازتوانی است که این موارد باید از طریق آموزش همگانی در سطح مدیران ارشد استان وشهروندان صورت گیرد تا اثر بخشی بیشتری در مواقع بحران داشته باشد.

باقری گفت: این آموزش ها باید از سطح مدیران به سطح مردم عادی گسترش یابد و باید جامعه را نسبت به موضوع مدیریت بحران و خطری که هر لحظه جان خود و عزیزانشان را تهدید میکند، آگاه کرد و بهترین راهبرد این سیاست رسانه ملی و آموزش محلات است.
به گفته وی یکی از اهداف اداره کل مدیریت بحران آموزش در سنین پائین است و دراین راستا هماهنگی های لازم با اداره کل بهزیستی برای مهد کودک ها انجام شده است. در آموزش و پرورش نیزتا کنون 20 درصد از دانش آموزان در دوره های مختلف آموزش دیده اند.
به گزارش مهر، وی با تأکید بر اهمیت ظرفیت مردمی در حوادث طبیعی اضافه کرد: تجربه نشان داده که نیروهای مردمی آماده و مجهز، کارآمدترین ابزار مدیریت بحران محسوب می
شوند.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استان البرز، تربیت و آموزش نیروهای فعال مردمی برای حضور در حوادث احتمالی آن هم در منطقه
ای که زندگی میکنند و با فرهنگ و آداب آن سازگار هستند، مدیریت یک سرمایه اجتماعی است.
باقری عنوان کرد: دراین فرآیند حضور این نیروهای فعال اجتماعی، علاوه بر سرعت
بخشی به درمان و نجات جان مصدومان در افزایش امنیت افراد منطقه حادثهدیده نیز تاثیرگذار است.
وی با تأکید بر گسترش آموزش
های مردم محور یادآور شد: این آموزشها باید به دنبال حساسسازی افراد جامعه به موضوع بلایای طبیعی و آگاهیبخشی آنان نسبت به اصول اولیه امداد و نجات، افزایش همنوایی گروهی و آمادهسازی برای واکنشهای صحیح در برابر بلایای طبیعی باشد.
باقری تصریح کرد: تغییر رفتار مردم جامعه نسبت به موضوع حوادث، ترویج سیاستهای پیشگیرانه دولت همانند گسترش فرهنگ بیمه و مقاومسازی ساختمانهای مسکونی و تصحیح انتظارات غیرمعقول مردم خسارتدیده از دولت از دیگر برنامه هایی است که می تواند به عنوان مباحث آموزشی از سوی مربیان این دورهها مطرح شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
وبگردی
آخرین اخبار