او در عین حال مخالف حمله هوایی رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی ایران بود و پس از آنکه مدل‌سازهایی درباره این تقابل نظامی توسط آمریکایی‌ها صورت پذیرفته بود، در این زمینه گفته بود: «ضربه نخست اسرائیل به ایران، عواقب وخیمی بر منطقه و به طور مشخص بر نظامیان آمریکایی در این منطقه، خواهد داشت.»
کد خبر: ۳۳۱۸۵۹
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸ 20 November 2016
دونالد ترامپ، جیمز متیس را به عنوان گزینه اصلی تصدی وزارت دفاع دولتش معرفی کرد و هرچند هنوز این گزینه قطعی نشده اما با توجه به اعلام علنی نام این ژنرال چهارستاره، به نظر می‌رسد او وزیر دفاع آینده آمریکا خواهد بود؛ نظامی‌ای که مواضعی به شدت ضدایرانی دارد و عمده تجربه فرماندهی‌اش در جنگ‌های خاورمیانه ثبت شده است.
 
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، ارتشبد جیمز متیس را به عنوان گزینه اصلی تصدی پست وزارت دفاع دولت آینده آمریکا معرفی کرد. با وجود آنکه ژنرال متیس هنوز گزینه قطعی این پست محسوب نمی‌شود اما با توجه به شیوه معرفی‌اش، احتمالاً این مسئولیت را به طور قطعی برعهده خواهد گرفت.
 
جیمز متیس  که از سال 2010 تا 2013 به عنوان یازدهمین فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا مشغول فعالیت بود، به عنوان فرمانده نظامی سال‌های متمادی در خاورمیانه و در جنگ‌های خلیج فارس، جنگ افغانستان و جنگ عراق حضور داشته اما همچنان از قدرت تحلیل درست تحولات خاورمیانه را ندارد و آنچه درباره ایران گفته بود، به خوبی ضعف تحلیل این نظامی بازنشسته را نشان می‌دهد.
 
این ژنرال شصت و شش ساله که به «متیس سگ دیوانه / Mad Dog Mattis» ملقب شده و سی ان ان نیز خبر انتخابش را به اشاره به همین لقب منتشر کرده، قبلاً ادعا کرده بود که خطر ایران حتی از داعش و القاعده نیز بیشتر است و در این زمینه گفته بود: «در نظر من داعش چیزی بیش از بهانه‌ای برای این که ایران به سوء رفتار خود ادامه دهد نیست. ایران دشمن داعش نیست. آنها از ناآرامی در منطقه که داعش می‌آفریند خیلی سود می‌برند.»
 
گزینه اصلی وزارت دفاع دولت ترامپ چه مواضعی درباره ایران داشته است؟تیتر سی ان ان برای گزینه وزارت دفاع دولت دونالد ترامپ
 
او جزو مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای ایران و 5+1 است و شاید ویژگی مشترکش با «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی، «مایک پومپئو» رئیس سازمان سیا و «جف سشنز» دادستان کل آمریکا در دولت ترامپ، مخالفت شدید با ایران و برجام و نزدیکی به کشورهای منطقه باشد. جیمز متیس در دوران فرماندهی، طراح اقدامات تحریک آمیزی نظیر استقرار نیروهای آمریکایی در کشورهای منطقه با بیان صریح برای نظارت بر ایران و همچنین مانورهایی نظیر مانور مین روبی خلیج فارس بوده است.
 
در جریان مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 5+1 در جریان بود، این ژنرال آمریکایی سطح تحریم‌ها در آن دوران را بی‌اثر خوانده بود و در این زمینه گفته بود: «همزمان با مذاکرات، ایران همچنان به غنی سازی اورانیوم و پیشرفت مصرانه در ساخت یک سلاح هسته ای ادامه می دهد. امکانات برای سخت‌ترسازی تحریم ها علیه ایران وجود دارد و آمریکا می‌تواند ایران را بدون یک رویارویی مستقیم به تبعیت وادارد.»
 
او در عین حال مخالف حمله هوایی رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی ایران بود و پس از آنکه مدل‌سازهایی درباره این تقابل نظامی توسط آمریکایی‌ها صورت پذیرفته بود، در این زمینه گفته بود: «ضربه نخست اسرائیل به ایران، عواقب وخیمی بر منطقه و به طور مشخص بر نظامیان آمریکایی در این منطقه، خواهد داشت.»
 
ماتیس در عین حال مخالف رویکرد توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی و حامی ایده جان کری مبنی بر تشکیل دو دولت فلسطینی و یهودی بوده و از رایزنی‌های وزیرامورخارجه دولت باراک اوباما حمایت کرده بود. 
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار