آغاز مطالعه نمدهای ۲۵۰ ساله بقعه «شیخ صفی»

در پی انعکاس وضعیت هنر رو به فراموشی نمدمالی استان اردبیل در خبرگزاری مهر، مطالعات علمی و فنی نمدهای ۲۵۰ ساله بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی آغاز شد.
کد خبر: ۱۷۸۹۳۸
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶ 10 February 2016

به گزارشخبرنگار مهر،خبرگزاری مهردر گزارش تحت عنوان «داغ هنر ۱۰۰۰ساله در سینه آخرین بازمانده: «نمد» با من فراموش می‌شود» در قالب پرونده های ویژهمهربا موضوع معرفی و بررسی شرایط فعلی هنرهای از یاد رفته ایران، چندی پیش به تشریح وضعیت هنر رو به فراموشی نمدمالی و آخرین هنرمند بازمانده این هنر در اردبیل پرداخته شد.

در پی بازتاب این گزارش، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل مطالعه نمدهای قدیمی بقعه ثبت جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی را با همکاری یکی از فعالان نمد کشور آغاز کرده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی استان در خصوص این مطالعات بهخبرنگار مهرگفت: نمدهای قدیمی پیش از این در حرم خانه به عنوان کفپوش این قسمت از بنای تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین بود.

علیرضا دباغ عبداللی با یادآوری برهه زمانی مدیریت خود در این موزه، اضافه کرد: به دلیل زیبایی منحصر به فرد و نقوش ریز، این نمادها را ثبت کرده و به جنت سرا انتقال دادیم.

وی با اذعان به اینکه نمد بافته نمی شود و تنها ترکیب پشم با روش های خاص است، متذکر شد: چنین نقوش ریز و هندسی در نوع خود بی نظیر است و کمتر می توان مشابه آن را دید.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی استان تصریح کرد: به چند دلیل نمد اردبیل حائز ویژگی های ممتاز است، از جمله اینکه این نمدها به صورت استثنا دو رو هستند، نقوش ریز به مانند طرح قالی دارند و مواد خاصی در آن به کار رفته است.

دباغ عبداللهی ادامه داد: نمونه های تاریخی نمد در کشور بسیار اندک است و اینکه نمدی با این ویژگی ها در خود اردبیل تولید شده نیازمند مطالعات دقیق و کارشناسی است.

وی افزود: بر اساس مطالعات خود بنده قدمت این نمدها متجاوز از ۲۵۰ سال است و با این وجود یک کارشناس نمد تاکید دارد که حتی تا ۴۰۰ سال نیز می توان برای نمدها قدمت قائل شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی استان تاکید دارد که این مطالعات می تواند شیوه و تکنولوژی تولید نمد را احیا کرده و زمینه آموزش و جلوگیری از فراموشی این صنعت را موجب شود.

دباغ عبداللهی افزود: در این پژوهش ها احیای شیوه تولید، نوع پشم و رنگ های به کار رفته و زیباشناسی و نقش شناسی طرح مطالعه خواهد شد.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار