یادداشت تحلیلی درباره آب؛
با حضور در بین معترضان اصفهانی و شنیدن حرف های آنها، یکی از مواردی که مرتب مطرح می کنند، استفاده از آب انتقالی به یزد برای کشاورزی و صنعت است. آیا این ادعا صحت دارد؟
کد خبر: ۵۹۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵ 28 April 2018

به گزارش تابناک یزد، با حضور در بین معترضان اصفهانی و شنیدن حرف های آنها، یکی از مواردی که مرتب مطرح می کنند، استفاده از آب انتقالی به یزد برای کشاورزی و صنعت است. آیا این ادعا صحت دارد؟ بی شک چنین نیست و دقیقا مشخص نیست این حرفها از کجا پیدا شده است.
هرچند در دهه شصت که طرح خط لوله انتقال آب یزد تصویب شد درصدی هم برای استفاده صنایع در نظر گرفته شده چرا که آن موقع با وجود منابع آبی سرشار، نیاز کشور توسعه صنعتی قلمداد شده بود اما هیچگاه این آب برای کشاورزی استفاده نشده است.
تنها یک دلیل واضح و روشن دارد. هیچ عقل سیلمی نمی پذیرید آب را بیش از 300 کیلومتر منتقل کنید و با هزینه هر مترمکعب بالغ بر 20 هزارتومان کاهوی کیلویی هزار تومان کشت کنید.
این ادعای دروغ از طرف برخی افرادی مطرح می شود که هیچ شناختی به مسئله ندارند.
بی شک معترضان اصفهانی نباید به چنین حرف هایی بها دهند.
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این که به هیچ عنوان آب انتقالی به یزد در بخش کشاورزی استفاده نمی شود گفت: با توجه به قیمت آب اصلاً توجیه اقتصادی ندارد که از آب انتقالی در بخش کشاورزی استان یزد استفاده شود و آب مورد استفاده کشاورزی استان تماما از چاه ها و قنوات تامین می شود.
وی با بیان این که به هیچ عنوان آب انتقالی به یزد در بخش کشاورزی استفاده نمی شود گفت: با توجه به قیمت آب اصلاً توجیه اقتصادی ندارد که از آب انتقالی در بخش کشاورزی استان یزد استفاده شود و آب مورد استفاده کشاورزی استان تماما از چاه ها و قنوات تامین می شود.
سیدجمال سجادی‌پور اظهار داشت: نه تنها آب انتقالی به استان در بخش کشاورزی استفاده نمی شود حتی میزان آبی که از محل قنوات و چاه ها در اختیار بخش کشاورزی بوده نیز سال به سال کم می شود؛ در سال 84 آب در اختیار بخش کشاورزی استان به میزان یک میلیارد و 495 متر مکعب بوده اما این میزان در سال گذشته به 918 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی با اشاره به روند کاهشی میزان آب در اختیار بخش کشاورزی از محل چاه ها و قنوات استان گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا سال 1400 با بهینه سازی مصرف آب، اجرای سیستم های نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت، جایگزین کردن محصولات پرآبخواه، انتقال کشت سبزی و صیفی به گلخانه ها و... طی پنج سال آب در اختیار بخش کشاورزی استان به 560 میلیون متر مکعب کاهش خواهد یافت.
سجادی پور با بیان این که میزان آب انتقالی به یزد درصد قابل توجهی نیست و مصرف شرب دارد اظهار داشت: عمده منابع آبی استان یزد شور است به طوری که بیش از 84 درصد منابع آب استان شوری بالای 3 هزار دارد و قابل استفاده در بخش کشاورزی نیست و محدود روستاهای استان با آب قنات که آب شیرین دارد برای شرب و کشاورزی استفاده می کنند.وی اذعان داشت: با توجه به این که خشکسالی و کاهش منابع آبی همه استان ها را تحت تاثیر قرار داده است سیاست دولت کمک به کشاورزان است تا از این وضعیت عبور کنیم.

(منبع مصاحبه یزدرسا)

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار