استاندار یزد فرهنگ سازی برای کاهش تجویز بی‌رویه دارو از سوی پزشکان و مصرف بی‌رویه آن توسط مردم را یک ضرورت برای افزایش سلامت جامعه و کاهش هزینه‌های درمان دانست.
کد خبر: ۳۳۷۶۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰ 03 December 2016
به گزارش تابناک یزد،سیدمحمد میرمحمدی در دیدار با مدیرکل بیمه سلامت یزد تغییر فرهنگ درمان و تجویز دارو را یک اولویت برای استان دانست و گفت: تجویز بی‌رویه دارو مساله‌ای است که می تواند زیان‌آور باشد و افزون بر عوارض گوناگون، موجب افزایش هزینه‌های درمان نیز می‌شود.
وی افزود: تجویز بی‌رویه دارو که مصرف بی‌رویه را نیز در پی دارد یکی از اشکالات فرهنگ درمان است و ضروری است به فرهنگسازی تجویز و درمان دارو عنایت خاصی شود.
استاندار یزد تاکید کرد: در صورتی‌که پزشکان مسالۀ تجویز دارو را به طور جدی در نظر بگیرند و بیماران نیز به استفاده از روش‌های جایگزین مانند انجام حرکات ورزشی روی بیاورند، به تضمین سلامت خود و نیز کاهش هزینه‌های دولت از طریق بیمه‌ها کمک خواهند کرد.
وی دیگر عاملی که افزایش هزینه‌های درمان و بدهی شرکت‌های بیمه را در پی داشته، افزایش تعرفه‌ها دانست و با تأکید بر کوشش برای پرهیز از هزینه‌های غیرضروری ، توجه به کاهش تعرفه‌های پزشکی را خواستار شد.
میرمحمدی گفت: درحالی‌که دولت با رکود تورمی مواجه است، تعرفه‌ها نیز افزایش ‌یافته و بی گمان این اقدام، کشور را دچار مشکل می‌کند.
نماینده عالی دولت در استان یزد تصریح کرد: دولت با محدودیت‌ مادی روبروست و باید برای برون‌رفت از این وضع به‌دنبال راهکار بود که یکی از این راه ها جلوگیری از افزایش تعرفه‌هاست.
وی گفت: باید نگاه‌های مادی را تضعیف کرد و با فرهنگسازی، نهادینه کرد که خدمت، گذشت، فداکاری و اخلاق‌مداری ارزشمندتر از پول است.
استاندار یزد با بیان اینکه یکی از افتخارات استان یزد این است که پزشکان این استان نگاه مادی به درمان ندارند، گفت: با این حال لازم است استان یزد نیز برای برون رفت از وضع کنونی برای کاهش تجویز داروهای غیرضروری، کاهش تعرفه‌های پزشکی و تغییر نگاه مادی به درمان، کوشش کند.
وی در پایان سخنان خود، چگونگی تأمین اعتبارات طرح تحول سلامت را مسئله‌ای دانست که با نگرانی همراه است و گفت: باید منابع اعتباری طرح تحول سلامت پایدار شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به تعداد افراد زیرپوشش این بیمه ، وضعیت پوشش‌دهی روستائیان، کارمندان، اقشار خارجی، بیماران خاص و سایر اقشار از طریق این بیمه را تشریح کرد.
محمد دریجانی گفت: 147 هزار نفر از روستائیان استان به طور رایگان از طریق این بیمه خدمات‌رسانی می‌شوند و عمده خدمات بیماران خاص نیز از طریق این بیمه به طور رایگان انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه بیمۀ سلامت ماهانه 35 هزار تومان به ازای هر نفر هزینه می‌کند، افزود: بیمه سلامت 75 میلیارد تومان بیمه رایگان در سال 94 هزینه کرده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان ، شمار بیماران دچار تالاسمی، هموفیلی، ام اس، نارسایی کلیوی و دیگر بیماران خاص در استان را 636 نفر اعلام کرد و ادامه داد: 8 میلیون و 800هزار ریال هزینه ماهانه این بیمه به ازای هر یک نفر بیمار خاص است که بیشتر این خدمات نیز رایگان انجام می‌شود.
دریجانی با بیان اینکه تعهدات بیمه سلامت نسبت به سال‌های پیش، افزایش و هزینه‌های امسال نیز نسبت به گذشته 300 میلیارد ریال افزایش داشته است، گفت: بیمه سلامت همواره کوشش کرده تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و سال گذشته نیز با کنترل و نظارت 250 میلیارد ریال در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده با این وجود همچنان با کسری منابع و رشد بدهی روبه‌رو است.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید درباره بیمه سلامت عمومی اقدامات شایسته‌ای انجام داده است، از طرح تحول سلامت به عنوان طرحی نام برد که با همه نقاط مثبت موجب رشد 220 درصدی هزینه‌های این بیمه نسبت به سال 92 شده است.
مدیرکل بیمۀ سلامت استان یزد در پایان علت افزایش هزینه‌ها را افزایش تعرفه‌های پزشکی بیان کرد و گفت: برای جلوگیری از روند افزایشی بدهی‌های سازمان‌های بیمه لازم است در برخی مؤلفه‌های طرح تحول سلامت بازنگری شود.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار