شورای فنی استان یزد به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد و باحضور مدیران کل دستگاه‌های اجرایی تشکیل شد.
کد خبر: ۱۴۴۴۵۲
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸ 14 December 2015

به گزارش تابناک یزد،در دومین جلسه شورای فنی استان یزد، مسائلی از قبیل: طرح جامع بهینه سازی مصرف انرژی در استانداری، گزارش اداره کل راه و شهرسازی از وضعیت عمر راههای استان و پروژه‌های اجرا شده راه، گزارش اداره کل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان از وضعیت ساخت و سازهای مسکن در سطح استان مطرح و درخصوص تغییر دستگاه اجرایی مجتمع فرهنگی بافق از اداره کل راه و شهرسازی به سازمان تبلیغات اسلامی تصمیم گیری شد.

 

ارائه طرح جامع بهینه سازی در استانداری
نماینده شرکت اندیشه نوین یزد در این جلسه به ارائه گزارشی پیرامون تهیه طرح جامع بهینه سازی استانداری یزد در قالب اقدامات بدون هزینه (تغییرات رفتاری)، اقدامات کم هزینه (در ظرف زمانی زیر یکسال)، اقدامات با هزینه متوسط (در ظرف زمانی زیر ۳ سال) و اقدامات پرهزینه (در ظرف زمانی بالای ۵ سال) پرداخت.
وی در این ارتباط، اقدامات پیشنهادی را: برگزاری دوره‌های کاربردی آشنایی با روش‌های بهینه سازی مصرف انرژی، طراحی مناسب چیدمان مبلمان اداری بمنظور بهره گیری حداکثری از نور طبیعی، حذف اقدامات غیرضروری ماشینی، اصلاح فرم‌های اداری بمنظور صرفه جویی در مصرف کاغذ و هزینه‌های چاپ، کاهش تعداد بازشوهای غیرضروری، دوجداره کردن در و پنجره‌ها، درزگیری پس از دوجداره سازی در و پنجره‌ها، عایق سازی و رنگ آمیزی سطوح مختلف ساختمان با استفاده از رنگ‌های عایق نانو بمنظور جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش عمر سازه، بررسی مجدد تعداد دمنده‌های سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز اتاق‌ها و ساختمان، نصب رسوب زداهای آلتراسونیک در مسیر آب مصرفی تاسیسات و آبیاری فضای سبز، هوشمند سازی سیستم آبیاری در فضای سبز و... عنوان کرد.

 

نگهداری راه‌های استان نیازمند اعتبار ۱۲۰۰ میلیاردی در سال است
نماینده اداره کل راه و شهرسازی استان یزد در این نشست با عنوان اینکه بر اساس مطالعات انجام گرفته، ۱۵ درصد راه‌های کشور در وضعیت خرابی کم، ۲۰ درصد راه‌ها در وضعیت خرابی متوسط و ۳۰ درصد راه‌ها در وضعیت خرابی شدید هستند، گفت: حدود ۶۵ درصد شبکه راه‌های کشور نیاز به نگهداری جدی، مبتنی بر برنامه‌ای نظاممند دارند.
وی، خرابی راه‌ها متاثر از ۵ عامل: مشکلات طراحی، عدم مرغوبیت مصالح، مشکلات اجرایی، نگهداری نامناسب و بهره برداری نامناسب عنوان کرد.
این مسئول با اشاره به وجود ۴۲۰۰ کیلومتر راه در استان گفت که با فرض انجام مناسب عملیات نگهداری و در نظر گرفتن دوره ۷ ساله برای عمر بهره برداری جاده‌ها، سالیانه ۷۰۰ کیلومتر راه نیاز به نگهداری دارد که اعتباری حدود ۱۲۰۰ میلیارد ریال برای تحقق آن نیاز است.
وی در این خصوص عنوان کرد که طول کل راه‌های استان رتبه دوازدهم را در کشور دارد و این رتبه درباره راه‌های شریانی در کشور دهم است.
این مسئول در عین حال اعتبارات فصل حمل و نقل سال گذشته را ۸۰ میلیارد ریال اعلام و رتبه یزد را در بین استان‌ها را سی‌ام عنوان نمود.

 

گزارشی از وضعیت ساخت و ساز استان یزد
در ادامه جلسه شورا، گزارشی از وضعیت ساخت و ساز استان توسط اداره کل راه و شهرسازی استان و نظام مهندسی ارائه شد.
نماینده اداره کل راه و شهرسازی استان در توضیحات خود، تخلفات ساختمانی را مشتمل بر ساخت وسازهای بدون پروانه و تخلفات خارج از حدود پروانه عنوان نمود.
وی در این رابطه گفت که بر اساس اذعان مسئولان شهرداری و شورای شهر، بالغ بر ۷۰ درصد ساخت و سازهای شهر یزد بدون اخذ پروانه ساختمانی انجام می‌گیرد که از دلایل آن می‌توان به: عدم امکان صدور پروانه برای همه درخواست‌ها، کمتر بودن هزینه جریمه‌ها نسبت به هزینه اخذ پروانه، ارائه خدمات زیربنایی به ساخت غیرمجاز، به روز نبودن برخی قوانین و مقررات موجود، عدم تناسب احکام صادره پس از تخلف، عدم همکاری مالک با مهندس ناظر در اجرای مقررات ملی ساختمان و طولانی بودن زمان صدور پروانه ساختمانی اشاره کرد.
وی در ادامه به ارائه گزارشی پیرامون بازرسی‌های این اداره کل از ۱۲۷۴ ساختمان طی دو سال اخیر پرداخت و نتایج تحلیل آن را ارائه داد.

خبرانلاین

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار