کد خبر: ۳۱۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸ 05 May 2015
نگاهی به مشکلات ماماها در یزد
به  گزارش تابناک یزد،  نوزاد اولین نگاه معصومانه اش را به ماما هدیه می کند و نخستین کسی است که هنگام گریه اش او را آرام می کند. ماماها وظیفه سنگین و خطیری برعهده دارند بطوری که در یک زمان از دو موجود زنده مراقبت و محافظت می کنند.

ماماها عناصر پنهان در حوزه سلامت هستند که با وجود خدمات شبانه روزی به بیماران، خود با مشکلاتی روبرو هستند.

یکی از ماماهای یزدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: شغل مامایی صبر و بردباری زیادی می خواهد چون ماماها با جان مادر و نوزاد سر و کار دارند.

نازیلا نقشین با بیان اینکه زایمان همراه با درد است و هیچ کس نمی تواند درد دیگری را تحمل کند اظهار کرد: ماما این درد را با مادر باردار تقسیم می کند و به او انرژی مثبت می دهد تا زایمانش به خوبی انجام شود.

وی که مسوول بلوک زایمان بیمارستان شهید صدوقی یزد است در ادامه با اشاره به مشکلات این حرفه گفت: متاسفانه این شغل جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی شود.

وی اظهار کرد: در این زمینه باید تهمیداتی اندیشیده شود اما تاکنون کسی در این زمینه کاری نکرده البته قولهایی داده شده که امیدواریم اجرایی شود.

وی مشکل اصلی ماماها را نداشتن عقد قراردادهای سازمان بیمه گر بیان کرد و گفت: از سوی نظام پزشکی مجوز ایجاد دفتر به ماماها داده می شود اما سازمانهای بیمه گر نسخه انان را قبول ندارد.

این ماما افزود: اگر یک مادر برای کوچک ترین خدمتی چون نوشتن آزمایش و سونوگرافی به مطب ماما مراجعه کند باید هزینه آن را آزاد پرداخت کند.

وی تصریح کرد: اگر سازمان های بیمه گر با ماماها قرارداد ببندند مادران باردار مجبور نیستند برای دریافت خدمات این بخش به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند.

نقشین با ذکر یک خاطره شیرین از دوران خدمت خود در حرفه مامایی گفت: در یکی از زایمان هایی که انجام شد مادری که پس از چند سال صاحب فرزند شده بود وقتی نوزادش را سالم بدنیا آوردم پدرش سجده شکر به جا آورد و تمام اقوامشان دستان من را بوسیدند که یکی از بهترین خاطرات شیرین من است.

زحمت کش از دیگر ماماهای استان با بیان اینکه نقش اصلی کار در بخش زنان و زایمان توسط ماماها صورت می گیرد، گفت: ماماها در طول دوران خدمت خود از نظر جسمی و روحی فشارهای زیادی به آنها وارد می شود.

وی در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حرفه مامایی در بیمارستانها با پرستاری ادغام شده اما متاسفانه هنگامی که صحبت از امتیاز و تشویقی می شود شامل حال ماماها نمی گردد.

این ماما تصریح کرد: همچنین ماماهایی هم که در مراکز بهداشتی فعالیت می کنند در دل بهداشت گم شده اند.

وی اضافه کرد: از حرفه مامایی انطور که شاید و باید حمایت نمی شود و واقعا یک حرفه سخت و سنگین است.

زحمتکش ضمن قدردانی از تلاشها و زحمات همه پرستاران گفت: کار ماماها سخت تر از پرستاران می باشد زیرا ماماها با یک موجود پنهان که همان نوزاد است سرو کار دارند و به مراتب کار انها مشکل تر است.

وی ادامه داد: اولین زایمانی که انجام دادم 15 سال پیش بود که خود خانم باردار ماما بود زایمان فوق العاده سختی بود اما با موفقیت صورت گرفت بعد از انجام زایمان به من گفت قربونت برم ماما، تشکر.

مامای دیگر استان یزد که 28 سال سابقه دارد گفت: وظایف ماماها از قبل از بارداری آغاز و تا بعد از زایمان هم ادامه دارد.

مریم علکم افزود: حرفه مامایی بسیار حساس و مشکل است و مراقبت از مادر و نوزاد در حین زایمان و بعد از ان به عهده ماما است

وی اظهار کرد: مادر باید در طول دوران بارداری تحت مراقبتهای بهداشتی قرار گیرد و قبل از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان زیر نظر ماما و متخصص زنان و زایمان باشد.

وی که مسوول بلوک زایمان بیمارستان افشار گفت :مسؤولیت سلامت مادر و نوزاد به عهده ماماست که شاید لازم باشد برای کمک به مادر یک شب تا صبح بیدار بماند و چشم بر هم فرو نگذارد تا مادر طبیعی زایمان کند.

علکم نقش ماما را از متخصص زنان در اتاق زایمان مهمتر خواند و گفت: از لحظه ای که مادر به بیمارستان می آید، زیر نظر ماماست تا وقتی متخصص بیاید و کار را تمام کند، باز هم زیر نظر ماما است.

وی با بیان از آغاز اجرای طرح تحول سلامت زایشگاه های دولتی با مشکل روبرو شده اند افزود: آمار مراجعه کنندگان سه برابر شده اما از لحاظ فیزیکی در بیمارستان افشار با مشکل روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه از لحاظ تجهیزات و امکانات بیمارستان خوب است افزود: از اینکه نمی توانیم همه را پذیرش کنیم شرمنده مردم هستیم.

وی نداشتن بازنشستگی پیش از موعد، قرار نگرفتن جزء مشاغل سخت و زیان اور را از جمله مشکلات عمده این حرفه بیان و خاطر نشان کرد: همچنین حقوق ما مانند یک پرستار در نظر گرفته می شود و در برخی موارد نیز کمتر است.

علکم با بیان اینکه پرستار بدون پزشک نمی تواند کاری انجام دهد گفت: اما ماما کارش مستقل است و در برخی موارد زایمان هم بدون پزشک انجام می دهد.

وی اضافه کرد: ماماها در اقلیت قرار گرفتند و به انان توجه نمی شود امیدواریم که به این قشر نگاه ویژه شود.

این ماما با بیان اینکه در زمینه روز ماما و نقش آن هیچ کس حرفی نمی زند در صورتی که در برخی مناسبت های یک هفته ای اخبار آن قشر از سوی رسانه ها اعلام می شود گفت: در مورد ماما هیچ کس یک کلمه نمی گوید و همیشه در حاشیه هستند.

وی خاطرنشان کرد: از بچگی به رشته مامایی علاقه داشتم و مادرم هم دوست داشت این شغل را انتخاب کنم.

کارشناس مسوول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد هم از فعالیت 300 ماما در بخش دانشگاهی و غیر دانشگاهی در استان خبر داد و گفت: این افراد در زمینه های مختلف بهداشت ، درمان و پژوهش به مادران و نوزادان خدمت ارائه می دهند.

فرخنده ملک ثابت ضمن تبریک روز ماما افزود:این قشر با تلاشهای شبانه روزی خود در بیمارستانها و مراکز بهداشتی ودرمانی خدمات ارزنده ای به مادران و کودکان ارائه می دهند و جزو زحمتکش ترین اقشار جامعه هستند.

ملک ثابت گفت: روز ماما فرصتی مناسب برای توجه هر چه بیشتر جامعه نسبت به جایگاه و اهمیت این حرفه در ارتقای سلامت خانواده و تامین سلامت جامعه است.

وی با بیان اینکه ماماها نقش مهمی در ترویج زایمان طبیعی دارند خواستار رفع مشکلات این قشر شد.

وی با بیان اینکه به مناسبت روز ماما از 30 مامای نمونه استانی و کشوری تجلیل می شود اظهار کرد: تهمینه فرج خدا، مرضیه داودی و مهناز میر جلیلی بعنوان ماماهای نمونه کشوری از این استان انتخاب شدند.

شعار جهانی روز ماما 'ماماها برای فردایی بهتر ' اعلام شده است.

پنجم ماه می مصادف با 15 اردیبهشت، روز جهانی ماما نامگذاری شده ئ برای اولین بار در سال 1980 این روز به عنوان روز جهانی ماما پیشنهاد و سپس از سال 1992 به صورت رسمی اعلام شد.

ماما به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات مامائی را در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد برابر مقررات در مراکز آموزشی داخلی و خارجی به پایان رسانیده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامائی از مقامات صلاحیت دار مربوطه شده باشد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار